Wielwerk opleidingen & workshops

  Unieke methode   KTNO accreditatie   CRKBO gecertificeerd   Opleidingen op HBO niveau

De Wielwerkmethode ®

Al onze opleidingen en trainingen hebben als basis de Wielwerkmethode ® .
De Wielwerkmethode ® is gebaseerd op de flow van de natuur. Een belangrijke natuurwet is dat altijd alles verandert. De natuur is altijd in beweging. Ieder moment van de dag heeft een andere kwaliteit. Ieder seizoen heeft weer nieuwe eigenschappen en uitdagingen die iets anders vragen van de bomen, planten en dieren. Ook wij mensen zijn verbonden met de natuur. Hoe meer we verbonden zijn met de natuurlijke stroom, de cyclus van verandering en we elk seizoen in onszelf kunnen (be)leven, hoe meer we onszelf in balans voelen.

Alles is cyclisch

Al het natuurlijke op deze wereld vormt, op zijn eigen manier, een cirkel. Alle processen, hoe groot of klein dan ook, zijn onderhevig aan wisselwerking en kringloop en daarmee oneindig. Of het nu om een boom gaat of om een tijdperk; alles is aan dezelfde natuurwetten gebonden. En de natuurwet van het Wiel is dat alles altijd in beweging is, maar dan wel in een natuurlijke richting. De zon gaat altijd in dezelfde windrichting op en beschrijft iedere dag dezelfde boog. Om de volgende dag het proces weer te herhalen. Ieder jaar loopt weer ten einde om gewoon weer opnieuw te beginnen.

De lente is fris en nieuw, terwijl in de zomer alles zichtbaar in groei en bloei is.
In de herfst is het tijd om te oogsten en los te laten en in de winter keert alles naar binnen.
Alles in de natuur gaat mee in deze cyclus van verschijnen en weer verdwijnen.
Het is een flow van steeds weer omhoog komen en weer omlaag gaan.
Als eb en vloed, als de maan, als een leven.

De menselijke natuur

Wij mensen zijn verbonden met de natuurwetten.
Ook wij worden steeds weer uitgenodigd door het leven om opnieuw te beginnen, om te verschijnen en onszelf te laten zien zoals we zijn.
Om daarna weer naar binnen te keren, los te laten en onze rust te nemen.
Onze gedachten worden gevolgd door emoties, die voelbaar zijn in ons lichaam.
Jij bent onderdeel van de cirkel van de natuurlijke beweging. Dat is jouw Wiel.
Jouw Wiel representeert jouw verbondenheid met de natuur, met jezelf, met alle aspecten van jou.
Het Wiel toont jou waar jij de natuurlijke stroom bent en waar niet en laat je zien hoe je jouw Wiel weer kun balanceren.

Wat doet de Wielwerkmethode ®?

De Wielwerkmethode ® laat je de verbondenheid zien tussen jou en de natuur. Alle natuurlijke processen en bewegingen zijn processen en bewegingen die de mens ervaart. Door de spiegeling met de natuur laat de Wielwerkmethode ® je de samenhang zien van de connectie die er is tussen je lichaam, je gedachten, je emoties, je energie en je essentie, je ziel.

Gedachten
Elk proces begint met een gedachte. Een leuke gedachte over de dag, over jezelf, over een situatie geeft je een fijn gevoel. Negatieve gedachten kunnen je belemmeren om jezelf te zijn of kunnen ervoor zorgen dat je je niet fijn voelt.

Energie
Om dingen te doen, dingen neer te zetten of om jezelf te kunnen zijn, heb je energie nodig. Veel energie is fijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je maar bezig blijft. Weinig energie kan een enorme belemmering zijn om de dingen te doen die je zo graag wilt doen.

Emoties
Het voelen en delen van emoties laat alles weer stromen. Of het nou blijheid, boosheid of verdriet is. Door je emoties te (h)erkennen mag je helemaal zijn wie je bent.

Lichaam
Het lichaam is je voertuig waarmee je hier op aarde leeft en met anderen contact maakt. Hoe je lichaam voelt, laat zien hoe het met je gaat, hoe je in het leven staat of hoe je ergens tegenover staat.

Alles samen=JIJ
Jouw eigen beleving van alles samen. Je gedrag, je omgeving, je situatie, je relatie. Alle gevolgen van alle gedachten, energie, emotie en lichamelijke gevoelens samen. Maar ook diegene die je bent onder al die lagen, je kern, je ziel.

We werken vanuit een holistische visie en de natuurlijke heelheid van de mens en kunnen zo alle aspecten belichten, ondersteunen en uitnodigen om tot die heelheid te komen.
Alle facetten, alle niveaus van jouw proces worden met de Wielwerkmethode® bewust gemaakt en deze bewustwording geeft je keuze. Je kan de keuze maken om er iets aan te veranderen. Als je weer meestroomt met de natuur voel je je meer in balans en voel je je meer jezelf.

Het is natuurlijk onmogelijk om in een paar woorden samen te vatten wat de diepgang is van de Wielwerkmethode®. Wil je er meer over weten kom dan eens naar een gratis kennismakingsavond. We vertellen je er dan alles over.
Je bent van harte welkom.

Schrijf je direct online in voor onze opleidingen en workshops

Ingeborg van Logchem

Werken met het wiel beschouw ik als natuurlijke en allesomvattende manier van kijken. Naar jezelf, de ander, eigenlijk naar het hele leven. 

Lees het verhaal van Ingeborg

Gratis avond kennismaken

Een avond kennismaken met de Wielwerkmethode® en alle opleidingen.
Aanmelden is gratis & vrijblijvend

Alle opleidingen & Workshops

Persoonlijke Ontwikkeling

Je maakt dit jaar kennis met de Wielwerkmethode

Opleiding Coach

Je begeleidt anderen in het nastreven persoonlijk geluk 

Opleiding Therapeut

Je ondersteunt anderen om vastgelopen innerlijke processen op gang te brengen.

Scholing Innerlijk Kind (workshop)

Op dit moment bieden wij deze workshop (tijdelijk) niet aan.

Natuurwijsheid (workshop)

Deze jaartraining neemt je mee op reis door het Jaarwiel. De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben en leert ons precies hoe we in balans kunnen komen.

Wielspel (workshop)

Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van wat jou tegenhoudt?

Agenda

29 november 2023

Kennismakingsavond Tijdens deze avond kun je kennis maken met onze opleiding, onze locatie en met...

Lees meer

17 december 2023

Wielspel Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van...

Lees meer

29 maart 2024

Start van 3-fasen opleiding. Deze omvat de volgende fasen: Fase 1: Opleiding Persoonlijke...

Lees meer

Wil je meer weten over onze opleidingen?

Download geheel gratis onze overzichtelijke brochure

Of schrijf je direct online in voor onze workshops of opleidingen!