Vrouwencirkel: Een reis met de maan

Vrouwen zijn van nature verbonden met de cyclus van de maan.
Vaak nemen  vrouwen (te) weinig tijd om hierbij stil te staan, om bij zichzelf stil te staan. Voor vrouwen is het wel erg belangrijk om de tijd te nemen om in contact met andere vrouwen te zijn en diep in zichzelf te kunnen voelen. Om de tijd te nemen in rust en in stilte de dingen geboren te laten worden, om zichzelf geboren te laten worden. Net zoals een kind geboren wordt uit de donkerte van de baarmoeder, zo worden wij zelf geboren door in onze eigen stilte en eigen stroom te komen.

In onze westerse maatschappij is er nog steeds weinig ruimte voor de vrouwelijke kwaliteiten zoals smelten, verzachten, openen, ontvankelijk kunnen zijn, meebewegen en overgave. Het is voor veel van ons nieuw om onze vrouwelijke eigenschappen als kwaliteiten te gaan zien. Voor zowel mannen als vrouwen is het spannend om het vrouwelijke meer plek te geven in het dagelijks leven.

In de week van de nieuwe maan komen we negen maanden op dinsdagavond samen om met elkaar te groeien. Door de donkere wintermaanden heen brengen we onszelf in deze negen maanden weer naar het licht van de zomer. Net als een baby negen maanden doorbrengt in een donkere baarmoeder om een nieuw leven te gaan ervaren.
Tijdens nieuwe maan is de maan in het begin van haar nieuwe cyclus. Voor vrouwen is dit een tijd om in contact te komen met onbewuste drijfveren en nieuwe intenties die daaruit geboren willen worden. Iedere maan heeft weer een eigen kracht, die afgestemd is op de seizoenen, op de natuurlijke cyclus. Door ons af te stemmen op de maan komen we als vrouwen meer in contact met onze eigen natuurlijke stroom. Door iedere maan stil te staan bij en connectie te maken met deze specifieke maankracht, komen we meer in contact met onze vrouwelijke essentie.

Tijdens deze avonden zullen we dus contact maken en ons verbinden met elkaar en met de vrouwelijke maanenergie. Het zijn stromende avonden die zullen ontstaan vanuit onszelf.

We zullen verhalen met elkaar delen, maar ook in stilte zijn met elkaar.
We zullen diep voelen en ook veel lachen.
We zullen dansen en zingen, stil zitten en integreren.
We zullen luisteren en praten.
Niets moet op deze avonden en veel mag.
Net als de maan die steeds afneemt en weer groeit.
Net als eb en vloed, waar de maan haar invloed op uitoefent.

Er is ruimte voor 12 deelneemsters, samen zijn we dan met 13. Net als de dertien manen die in een jaar verschijnen.
De kosten voor deze Reis met de Maan zijn 180 euro.
Je bent van harte welkom. Aanmelden doe je door even een mail te sturen naar: contact@wielwerkopleidingen.nl

De data voor deze Vrouwencirkel:
Eén keer per maand op dinsdag- en woensdagavonden van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur (binnenlopen vanaf 19.00 uur)
Op dit moment zijn deze twee cirkels vol.
De volgende cirkel die opengaat is de cirkel die start in februari 2020.

Waar komen we samen?
Houtweg 7
4104 AA Culemborg
(Veel gratis parkeerplaatsen en 4 minuten lopen vanaf NS-station)

 

Gratis brochure

Download onze overzichtelijke
brochure gratis
Of schrijf je direct in voor een opleiding


Gratis brochure

Inschrijf formulier