Wielwerk opleidingen & workshops

Testimonials

  Unieke methode   KTNO accreditatie   CRKBO gecertificeerd   Opleidingen op HBO niveau
Home » Testimonials
Roger website b Roger van der Velde

Roger van der Velde

Ik was op zoek naar een opleiding tot coach/holistisch therapeut, in navolging op mijn opleiding intuïtieve ontwikkeling. Buiten coaching en therapie waren voor mij kernwaarden : natuur, spiritualiteit, intuïtie en persoonlijke ontwikkeling.

Het sprak me direct aan
Ik kwam terecht op de site van Wielwerk Opleidingen waar een 3-fase opleiding aangeboden werd die mij direct aansprak; een twee jarige opleiding tot coach die vooraf gegaan zou worden door een jaar persoonlijke ontwikkeling. Een opleiding die voldeed aan al mijn kernwaarden vanwege de sterke en mooie koppeling met de natuurlijke cyclus, de jaargetijden/elementen.
Open dag bezocht in Culemborg, een open en hartelijke uitstraling en een toelichting geheel in lijn met de opleiding… warmte, uitdaging, en boordevol passie. Diezelfde avond de aanmelding geregeld.

Echt vakmanschap
Beide docenten, Hester en Berry, zijn gepassioneerd, inhoudelijk door de wol geverfd en beschikken over hele stevige basis vanuit de praktijk.
De opbouw en de einddoelen van de opleidingsjaren zijn helder, de groepen zijn niet te groot zodat individuele aandacht gewaarborgd is. Inhoud op de vele onderdelen van het vak, praktijk voorbeelden, oefeningen en passie lopen als een rode draad door de opleiding.

Een praktische opleiding
Lessen gedurende een gehele dag en toch iedere keer vol energie, kennis en passie weer naar huis.
Ook na het behalen van het diploma, veel ondersteuning ontvangen bij het starten van mijn eigen coachingspraktijk.
Een aanrader voor diegene die op zoek is naar een kwalitatief goede opleiding tot coach /therapeut, met een sterke koppeling naar de natuurlijke cyclus en de praktijk van alle dag.
Een docenten duo dat zelfontwikkeling, persoonlijk leiderschap en de inhoud van het vak hoog in het vaandel hebben staan.

Lees hier alle verhalen van anderen

Margreet Margreet Leffers

Margreet Leffers

Ik startte de 3-fasen-opleiding, met de bedoeling om in ieder geval jaar 1 (persoonlijke ontwikkeling) en héél misschien ook 2 (coach) af te ronden. Omdat de opleiding me zó veel heeft gebracht, heb ik inmiddels jaar 3 ook afgerond. Niet alleen voor mezelf, maar ook omdat ik graag het leven van andere mensen een beetje mooier wil maken.

De ontwikkeling van de mens
Jaar 3, ofwel het eerste deel van de opleiding tot alternatief psychosociaal therapeut, behandelt de hele ontwikkeling van de mens, van geboorte tot volwassenheid. Hoe het zou moeten gaan om tot een volkomen gebalanceerd mens uit te groeien, maar nog meer wat er allemaal ‘mis’ kan gaan met alle gevolgen vandien. En, nog belangrijker, wat je er als Wielwerk-therapeut aan kan bijdragen om de balans te herstellen.

Gekoppeld aan mijn eigen ontwikkeling
Iedere lesdag voelt als een ‘feestje’ en brengt nieuwe kennis. Tijdens dit derde jaar neem je je eigen persoonlijke ontwikkeling vanaf geboorte tot volwassenheid onder de loep, dit loopt synchroon aan hetgeen in de lessen wordt behandeld. Je krijgt dus heel veel inzicht in de psychologische ontwikkeling van de mens in het algemeen, maar ook in je persoonlijke proces.

De natuurlijk flow
Wat voor mijzelf het meest bijzondere aan de opleiding tot Wielwerk-therapeut is, is dat er steeds wordt uitgegaan van de natuurlijke stroom die in ons allemaal aanwezig is. In de opleiding leer je alles over dát wat de stroom blokkeert én hoe je die blokkades opheft. Je loopt een tijdje met iemand mee en helpt hem de regie over zijn eigen leven terug te pakken, hoe mooi is dat…

Lees hier alle verhalen van anderen

coachopleiding Suzanne Becht

Suzanne Becht

Ik ben Suzanne, 44 jaar en moeder van Dante, 6 jaar.
Ik heb voor 95% de zorg alleen en daarnaast werk ik als freelance actrice en schrijf ik kinderboeken & ben ik ook druk aan het schrijven aan mijn debuut roman:”Dagboek van een Gooisch Meisje” (of thuis komen in mijn ziel)
Ik studeer dit jaar af als Yoga / meditatie docent & ben nu 1,5 jaar bezig met de opleiding voor coach bij Wielwerk.

De dagen bij Wielwerk zijn voor mij echt “VOOR MIJ”
Ik kom bij, ik kan en heb de tijd om naar binnen te gaan en te voelen hoe het met MIJ gaat, naast de drukte van een school gaand jongetje!!
Het is voor mij THUIS KOMEN, veiligheid, warmte en altijd ruimte voor mijn Ervaringen.
Ik kan hier zijn wie ik ben en wil zijn.
Ik kom erachter wat mijn patronen zijn en of ik daar wel of niet blij mee ben.
Het voelt alsof de LENS van Mijn CAMERA ,ikzelf, op een opleiding dag bij Wielwerk SCHERP gezet word, dat is confronterend, maar het gaf en geeft mij juist heel veel rust!!

Ik ben veranderd, ten goede, dat kan ik ook zelf volmondig zeggen.
Ik ben ook dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt, ook was dat ook vaak heel verdrietig.
Ik kan het nu zien als CADEAU, dat moest zo zijn en daardoor ben ik nu een rustiger persoon, dichterbij mezelf, blijer en steeds meer bevrijd van de zware energie die ik blijkbaar aantrok.

Dat is fijn om te beseffen, heel fijn.
Ook voel ik me thuis in het lichaam van coach, de mogelijkheden om met elkaar te oefenen is ook heel vertrouwd, omdat we veel delen ken je elkaar wel op een hele intense intieme manier.

Dat ik opleiding doe is een groot Cadeau voor mezelf, maar ook voor mijn omgeving.

Lees hier alle verhalen van anderen

therapie opleiding Miranda Faber

Miranda Faber

Ruim twee jaar geleden vroeg mijn vriendin mij mee te gaan naar de open dag van Wielwerk Opleidingen. Een groot cadeau aan mezelf, zo bleek. Enthousiast geworden door de gepassioneerde manier waarop de docenten vertelden over hun zelf ontwikkelde, zeer aansprekende Wielwerkmethode schreven wij ons in. En ik heb er nog geen dag spijt van gehad.

Alles staat met elkaar in verband
In het eerste jaar (fase 1) wordt er voornamelijk gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling, met behulp van technieken die je later als coach/ therapeut kunt inzetten bij cliënten. Hoewel af en toe confronterend, een zeer waardevol jaar, dat me veel inzichten heeft gebracht over mezelf en de werking van gedachten, acties, emoties en de gevolgen daarvan in het lichaam. Het is me door de Wielwerkmethode duidelijk geworden dat alles met elkaar in verband staat.

Vol verwondering en zo lekker praktisch
Het tweede jaar (fase 2) is het coachingsjaar. In dit jaar heb ik meer inzicht gekregen in de manieren waarop de methode toegepast kan worden om de stroom bij een cliënt weer op gang te helpen. Tot mijn verbazing en grote verwondering heeft de toepassing van één van de geleerde technieken een proefcliënt van zweetvoeten afgeholpen, een ander van straatvrees en weer een andere cliënt is vrijwel van haar nachtelijke epileptische aanvallen af.
Verder heb ik in deze fase veel praktische handreikingen gekregen over het opzetten van een eigen praktijk.

Op naar meer kennis
En dan sta ik nu voor de derde fase; de tweejarige therapeutenopleiding. En ik mag wel zeggen: Ik heb er zin in! Ik sta te trappelen van nieuwsgierigheid en honger naar nieuwe kennis, vaardigheden en technieken.
Kortom; Wielwerkopleidingen voldoet aan al mijn verwachtingen en meer. Met docenten die weten waar ze het over hebben, die met de nodige humor en compassie hun kennis en vaardigheden overbrengen, verbanden zichtbaar maken en die uitstekend in staat zijn hun studenten naar een succesvol coachschap en therapeutschap te gidsen.

Lees hier alle verhalen van anderen

opleiding coach Alex Gijbers

Alex Gijbers

Ik heb nu het eerste jaar afgerond van Wielwerk Opleidingen. Het jaar waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Ik ben er met een open instelling aan begonnen, niet echt wetend wat ik ervan kon verwachten. Ik had vooraf een informatiebijeenkomst bijgewoond en had daaraan een positief gevoel overgehouden. Door het verhaal dat Hester en Berry overbrachten maar ook door de sfeer die er hing.

Een veilige sfeer
Dat gevoel had ik bij de eerste dag van de opleiding meteen weer. Hester en Berry weten een sfeer te creëren in de groep die heel veilig voelt en waarin je je durft bloot te geven. Het is heel bijzonder om met een aantal mensen die je nooit eerder ontmoet hebt al zo snel zo veel te delen over heel persoonlijke dingen, in korte tijd ben je daardoor een hechte groep en er wordt veel gelachen.

Je pakt op wat bij je past
Qua inhoud is het eerste jaar vrij gevarieerd. Verschillende methoden en technieken komen aan bod. Sommige spreken je meer aan, andere minder. De ene les geeft je daarom echt het gevoel dat er iets bij je geraakt wordt waarmee je verder aan de slag kunt, de andere les heeft dat effect minder. Dat is prima, je pikt gewoon dat mee waar jij je goed bij voelt en wat bij jou past.

Mix van inzichten
Mijn achtergrond ligt in de hulpverlening en ik ben afgestudeerd als psycholoog. In de opleiding zit een prettige mix van inzichten uit de psychologie en wat meer spirituele benaderingen. Mij spreekt deze combinatie erg aan. Het resulteert in een holistische visie op de mens, zijn gedrag en zijn omgeving.

Nieuwe inzichten in mezelf
Het eerste jaar heeft me veel opgeleverd. Nieuwe inzichten in mezelf en mijn relaties, tools om bepaalde zaken aan te pakken die ik wil veranderen, handvatten die ik kan gebruiken in mijn werk en iedere keer een gezellig en intiem samenzijn met mijn medestudenten. Ik begin met enthousiasme en nieuwsgierigheid aan jaar 2!

Lees hier alle verhalen van anderen

opleiding therapeut Didi Stoof

Didi Stoof

Op dit moment zit ik in de derde fase van de opleiding, de opleiding tot therapeut.

Een verdieping die je rijker maakt
Na het eerste basisjaar persoonlijke ontwikkeling en het daarop volgende coachingsjaar vormt de derde fase van de opleiding een verdieping die je niet alleen jou als persoon rijker maakt, maar die je in staat stelt om het leven dat je leidt en de mensen die je daarin al om je heen hebt en die je ook daarna ontmoet op een andere manier gaat zien.

Een cadeau aan jezelf
Eigenlijk is het een cadeau dat iedereen zichzelf en daardoor ook aan anderen zou moeten geven.
Het derde jaar geeft je een compleet inzicht in de menselijke psyche dat zeker een staat van “verlichting” geeft.

Niet schools en toch veel leren
De natuurlijke manier waarop Hester en Berry dit bewerkstelligen zorgt er voor dat het leerproces nooit als ” schools” wordt ervaren. Althans, niet bij mij. Ik kijk daarom ook uit naar het vierde jaar.
Het belangrijkste voor mij is dat er inzicht komt wat een verrijking met zich meebrengt. Op veel niveaus. ( niet alleen beroepsmatig gezien maar ook persoonlijk.)

www.allesopnrijtje.nl

Lees hier alle verhalen van anderen

Anita-Elsing Anita Elsing

Anita Elsing

Ik heb net de eerste fase van de opleiding achter de rug. Het was voor mij al een tijd lang duidelijk dat ik iets totaal anders wilde in mijn leven. Ik haalde niet genoeg voldoening meer uit mijn werk en voor mijn gevoel stond ik privé ook stil.

Werken met levensvragen
Ik ben van nature altijd al onderzoekend bezig geweest en nieuwsgierig geweest naar hoe mensen zich gedragen, hoe dat gedrag tot stand komt, waarom de dingen lopen zoals ze lopen enz. Ook help ik graag mensen. Ik kende een echtpaar die bekend waren met Wielwerk en zij hebben me erop gewezen. Ik had een belangrijke levensvraag en heb toen het spel “Het Wiel draait om JOU!” gespeeld. Dat was een fantastische ervaring. Ik leerde Berry en Hester kennen en het voelde allemaal erg goed! Na het spel werd me veel duidelijk (alle puzzel stukjes vielen op z’n plek) en er zat een soort innerlijke drang naar meer.

Altijd vol enthousiasme en veel geleerd
Ik ben in september 2014 gestart met de eerste fase van de opleiding, de persoonlijke ontwikkeling. Iedere lesdag ging ik vol enthousiasme naar Culemborg om aan het eind van de dag keer op keer een bevestigend gevoel te hebben dat ik zo op de goede weg ben. Ik heb ontzettend veel geleerd en grote stappen gezet.

Lekker praktisch ontdekken
Het is moeilijk om uit te leggen wat Wielwerk nou eigenlijk precies inhoudt. Wat ik vooral zo prettig aan deze opleiding vind is dat het zo praktisch ingericht is. In dit eerste jaar is er niet zo veel theorie, we ontdekken vooral door te ervaren. Stapje voor stapje en steeds een stukje dieper. Als je op deze manier dingen “leert’ dringt het tot je in diepste binnenste binnen en vergeet je dat niet zo gauw. Het lijkt me heerlijk om anderen straks te mogen gaan helpen met mijn verworven inzichten en ervaringen. Ik voel me helemaal klaar voor fase twee. Ik wil alles leren van het coach jaar. Ik heb ontzettend zin in de praktische oefeningen en de uitleg van onze twee fantastische leerkrachten. Hongerig en vol enthousiasme ga ik ervoor!

Lees hier alle verhalen van anderen

Sanne-de-Roon Sanne de Roon

Sanne de Roon

Eigenlijk zou iedereen tenminste 1 jaar de opleiding moeten volgen
Deze opleiding verandert je leven in positieve zin. In het eerste jaar maak je kennis met de Wielwerkmethode. Die loopt als een rode draad door de opleiding heen. De methode is praktisch en altijd en overal toepasbaar en blijkt steeds weer te ‘kloppen’. Dat is fijn voor je eigen ontwikkeling maar natuurlijk ook in je werk als coach of therapeut. Je hebt mensen echt iets te leren, iets mee te geven.

Het heeft mijn leven verrijkt
De docenten, Hester en Berry, zijn enthousiast, gedreven en kundig, met allebei hun eigen manier van lesgeven. Ik ga altijd met veel plezier naar school en de opleiding heeft mijn leven echt verrijkt; ik kijk met andere ogen naar de wereld, naar mijn relatie met anderen en naar mezelf. Daar ben ik Hester en Berry heel erg dankbaar voor.

 

Nog een klein schooljaartje, dan zit het er op…ik zal de lesdagen, mijn mede- studenten en mijn docenten missen!

www.allesopnrijtje.nl

Lees hier alle verhalen van anderen

Rob-van-Oevelen Rob van Oevelen

Rob van Oevelen

Voordat ik aan Wielwerk Opleidingen begon was ik op zoek naar extra handvaten om mensen in mijn directe omgeving nog beter te leren begrijpen en om het coachen wat ik regelmatig prive en beroepsmatig doe aan te vullen c.q. te verbeteren. Dus ging ik op zoek naar een praktische opleiding die me veel tools kon geven op het vlak van individuele bewustwording in combinatie met de omgang met andere individuen cq groepen. Tools om vast te stellen wat ons individueel prikkelt en doet bewegen, bezwaard, vrolijk maakt, het voelen beinvloedt, de weeffouten in ons huidige bewustzijn blootlegt.

Na wat gesprekken met vrienden die zich o.a. met psychotherapie bezighouden plus wat onderzoek via internet en enkele bezoeken aan diverse opleidingsinstituten kwam ik uit bij deze opleiding.

Een echte eye-opener
Het 1e jaar was voor mij een echte eye-opener, een verkenningsjaar dat vooral bedoeld is om jezelf en de groep, waarmee je dat jaar op pad bent, te leren ontdekken. Dit is ook wel logisch want als je jezelf niet kent, kun je anderen niet goed helpen om de weg naar hun ware zelf te vinden. De omgeving en sfeer die Hester en Berry creëren zorgen ervoor dat eenieder zich veilig en vrij voelt om zichzelf te laten zien en kwetsbaar op te stellen.

Veel afwisseling
Wat ik daarnaast sterk vind aan deze opleiding is dat de lessen interactief verzorgd worden en er veel geoefend wordt met methodieken in kleinere groepsverbanden. Geen enkele les is hetzelfde omdat er heel wat persoonlijke thema´s zijn die worden uitgediept op allerlei manieren.

Ikzelf die vind dat ik nogal wat levenservaring heb ben mezelf diverse keren tegengekomen en ben nu nog steeds bezig om de opgedane informatie te verwerken en om te zetten, m.a.w. mezelf af te pellen, om te transformeren naar mijn ware zelf.

Kortom een opleiding die vanuit het fundament echt is en continue inspireert.

Lees hier alle verhalen van anderen

Minzina-van-Beekum Minzina van Beekum

Minzina van Beekum

Eén van de beste beslissingen
Mijn keuze voor de 3 fasen opleiding tot therapeut is werkelijk één van de beste beslissingen in mijn leven. De Wielwerkjaren hebben in mijn persoonlijke leven veel mooie, subtiele en soms drastische veranderingen teweeg gebracht. Natuurlijk moet je voordat je aan de slag kan gaan als therapeut aan je persoonlijke ontwikkeling werken dat mag duidelijk zijn, maar deze ontwikkeling stopt niet na je diploma. Je hebt zoveel tools aangereikt gekregen waar je de rest van je leven op aarde mee verder kan. En zo fijn, als je dat nog niet deed, leer je hier jezelf echt accepteren zoals je bent. Everyone is awesome!

Alle lessen zijn zo waardevol en worden echt deel van jou. Natuurlijk gaat het wiel niet meer uit je systeem. Het wordt namelijk naast dat het een prachtige, praktische en zo logische werkvorm is ook deel van je levenswijze!

 

Om nooit meer te vergeten
Door een heel simpele techniek heb ik iets waar ik al mijn hele leven mee aan het worstelen ben geweest kunnen omwentelen. Machtig mooi om door te kunnen geven aan anderen. Soms zijn dingen zo simpel en eenvoudig. Echt fantastisch!

 

Liefdevolle docenten
Ik heb heel veel respect voor de oprichters; Hester en Berry Burghout. Deze bijzondere mensen stoppen zoveel liefde en persoonlijke aandacht in alles, dat kan alleen maar een succes worden! De lessen waren telkens weer een feestje! Hoewel er altijd veel diepgang was waren de leerzame lessen ook vol humor. De natuurlijke stroom altijd volgend. Dat was zo fijn aan de opleiding. Niets ging anders dan de natuurlijke stroom. De wijsheid van de docenten en de kennis van de natuur en hoe zij ons vaak symbolisch toespreekt heeft deze opleiding tot een hele waardevolle ervaring in mijn leven gemaakt. Het heeft als het ware mijn leven verrijkt! Kennis werd overgedragen op het gevoel en raakt je als volledig mens. Alle vlakken werden aangeraakt, emotioneel, mentaal, lichamelijk en energetisch. Alles mocht er zijn, zonder oordeel en dat alleen al is zo heerlijk! Zo kijken naar mezelf was nieuw! En vanuit jezelf naar de ander. Beschouwen wat er gebeurt zonder oordeel.

 

Deze opleiding onderscheidt zich van alle andere therapeuten opleidingen. Het is niet alleen de holistische werkwijze a.d.h.v. het wiel met windrichtingen maar naar mijn mening ook de enorme dosis persoonlijke aandacht en liefde voor het vak, voor de mens en de aarde die deze opleiding uniek maakt!

Lees hier alle verhalen van anderen

Ingeborg-van-Logchum Ingeborg van Logchem

Ingeborg van Logchem

Vanaf de allereerste kennismakingsdag wist ik dat ik eindelijk de opleiding had gevonden waar ik naar zocht.

Wielwerk raakte me gelijk.
Werken met het wiel beschouw ik als een heel natuurlijke en allesomvattende manier van kijken. Naar jezelf, de ander, een gebeurtenis, een proces, eigenlijk naar het hele leven. Heel prettig is dat de Wielwerk benadering heel duidelijk en praktisch toepasbaar is en tegelijkertijd heel open en vrij. Er is ruimte en respect voor ieders visie of levensbeschouwing. Alles past in het wiel.

Een praktische ontdekking
In het eerste jaar heb ik veel over mezelf geleerd. Ook dingen waarvan ik dacht dat ik ze al wist. In het tweede opleidingsjaar ontvouwt jouw persoonlijke ontwikkeling zich verder, maar krijg je direct tools, technieken, theorie en praktijk om de Wielwerkcoach of therapeut in jou te doen groeien.

Deskundige en liefdevolle docenten
Berry en Hester zijn twee fantastische docenten en therapeuten en bovenal mensen die met heel veel liefde, deskundigheid en ervaring voor de groep staan. Ik vind hun begeleiding heel persoonlijk en betrokken. Ik heb voldoende kennis en ervaring op kunnen doen om met vertrouwen aan het werk te gaan als Wielwerkcoach en verheug mij op de 2e fase van de opleiding tot therapeut!

www.zielosofie.nl

Lees hier alle verhalen van anderen

Francien-van-Delden Francien van Delden

Francien van Delden

Na het behalen van mijn diploma als coach, ben ik met het derde jaar begonnen en dat betekent even lekker geen examens meer, maar verdieping van de theorie en me verder bekwamen in verschillende technieken.

Elke les is een feestje
Het derde jaar staat in het teken van de verschillende ontwikkelingsfasen van de mens, met de daarbij behorende chakra’s. Langzaam maar zeker maak je je de manier van werken en het gedachtengoed van Wielwerk helemaal eigen, liefdevol begeleid door Hester en Berry. Elke les is een feestje.

Ook thuis aan de slag
Wat het nog eens extra bijzonder maakt, is dat je door middel van POP’s (Persoonlijk Ontwikkelings Plan) moet nadenken over je eigen levensfasen. De gesprekken die ik daardoor met mijn moeder en mijn zusjes heb gehad zijn voor mij heel erg waardevol geweest.

francienvandeldencoaching.nl

Lees hier alle verhalen van anderen

Carita-Feitz Carita Feitz

Carita Feitz

Wat een fantastisch jaar heb ik achter de rug.
Wat blijkt? In het eerste Persoonlijke Ontwikkelingsjaar hebben we allerlei technieken behandeld die we als Coach kunnen gebruiken! Dus het eerste jaar was niet alleen zelfonderzoek en zelfontwikkeling maar ook praktisch van nut. En: ik heb zoveel mechanismes in mezelf en in de mens in het algemeen ontdekt, dat ik een zachtheid naar mezelf en mensen heb gekregen, die mij in staat stelt om een echte verbinding met een cliënt aan te gaan.

De natuur is de basis van alles: zo logisch
Wat mij zo aanspreekt aan deze opleiding is dat ik een prachtig en o-zo-logisch inzicht heb gekregen in hoe de natuur en de mens werkt, en hoe alles afhankelijk is van elkaar en invloed heeft op elkaar. Voor mij is dit inzicht onomstotelijk geworden. Als je je bedenkt dat alles een natuurlijke orde heeft, en dat kun je het makkelijkst zien in de natuur (lente – zomer – herfst – winter – lente – etc.), dan wordt het hebben van problemen ook een natuurlijke, logische orde van zaken. En voor mij is dat zo’n grote openbaring en opluchting geweest. Dit kregen we in de lessen zo goed uitgelegd aan de hand van het Wiel. Het Wiel als stromende beweging zonder begin en zonder einde. Het Wiel als verbindende factor. Het Wiel dat allerlei fases laat zien. Want nu kan ik helder uitleggen aan een cliënt dat het ongelooflijk logisch is dat hij of zij een bepaald probleem of dilemma heeft. Daar lichten cliënten van op want de scherpe kantjes van hun probleem verdwijnt alleen al door deze uitleg.

Hiermee wil ik zeggen dat de opleiding zowel diepe inzichten geeft als praktische en dynamische technieken. Als je deze opleiding volgt, voel je je daarna een echte coach.

Volgend jaar volg ik de opleiding tot Wielwerk Therapeut. Heerlijk.
www.eigenkrachtig.nl

Lees hier alle verhalen van anderen

Nathalie-Glaubitz Nathalie Glaubitz

Nathalie Glaubitz

Wielwerk laat je kennismaken met het oude systeem van de natuurvolkeren, en daarmee met je eigen natuur. Je volgt deze reis en maakt zo de weg van je hoofd naar je hart. Het is een reis van praktisch doen, beweging, bewogen worden, ervaren, gewaarworden, leren, vallen en opstaan. Het is dus een menselijke weg, die we allemaal kennen, maar die ons brengt waar jij wilt zijn. Waar jij wilt creëren vanuit jouw natuur in verbinding met iets dat groter is dan jijzelf.

Werken aan mezelf
Laten we wel reëel blijven dat het een praktische weg is, waarin je aan de bak mag met jezelf en de ander. En je zo ervaart dat niets menselijks ons vreemd is. en dat alles bestaat uit oorzaak en gevolg. Maar ondanks dat is er die magie, die je laat ervaren: “je moet het zelf doen, maar je bent niet alleen”.

Het heeft mij persoonlijk veel gebracht, en ik ben dankbaar dat ik dit aan mijn cliënten weer door mag geven.

www.gezondheidsmassages.nl

www.rootscc.nl

Lees hier alle verhalen van anderen

Monique-van-Kerkhof Monique van Kerkhof

Monique van Kerkhof

Ik heb dit jaar het tweede opleidingsjaar afgerond en kan zeggen dat ik met veel enthousiasme en met een groot portie nieuwsgierigheid start met het derde jaar.

Het tweede jaar geeft je inzicht in “het wiel”.

Verbazingwekkend en doeltreffend
De verbondenheid met alles om ons heen. Het inzicht wat je met de verbanden kunt doen is verbazingwekkend en de gerichtheid waarmee je je cliënt kan helpen is doeltreffend. Het idee dat ik de aankomende twee jaar de technieken nog mag uitdiepen en nog meer tools tot mijn beschikking krijg stemt mij erg verheugd.

Lees hier alle verhalen van anderen

marja-van-oeveren Marja van Oeveren

Marja van Oeveren

Zoveel als ik van de eerste fase “zelfontwikkeling” genoten heb. Zoveel genoot ik in de tweede fase van het samen vallen van inzichten en technieken.

Het was uitdagend en spannend hoe al mijn inzichten van het vorig jaar niet alleen mij veranderd hadden, maar ook hoe ik ze leerde omzetten in prachtige therapieën.

Waardoor ik een gereedschapskist vol waardevolle technieken verzamelde.

Het was voor mij het jaar van inzichten en technieken, van eigenwaarde en duidelijkheid.

Maar vooral het jaar waarin ik alle eigenschappen en kwaliteiten van een “Wielwerkcoach” ontwikkelde en mij eigen maakte.

Lees hier alle verhalen van anderen

Jeannette-Dorsthorst Jeannette Dorsthorst

Jeannette Dorsthorst

In eerste instantie wilde ik psychologie studeren, maar vond die opleiding stoffig en rigide. Alle cliënten op dezelfde manier diagnosticeren en vervolgens behandelen volgens een vast protocol. Dat was niet wat ik zocht. Bij Wielwerk vond ik een opleiding die veel beter aansloot bij mij.

Een opleiding vol verdieping voor mezelf en mijn cliënten
Eerst één jaar persoonlijke ontwikkeling, waardoor je je eigen talenten verbetert, je eigen thema’s inzichtelijk krijgt en je ervaart aan den lijve hoe het is om cliënt te zijn. Dat vond ik erg waardevol. Het tweede jaar een heel gedegen en praktisch en goed toepasbare opleiding tot coach, waarbij je leert om samen met je cliënt doelen te stellen en samen dat doel te realiseren. De opleiding tot therapeut was de laatste fase en hierin leer je de vaardigheden en technieken en kennis om dieper te gaan met je cliënten, zodat je met je cliënten naar oorzaken kunt gaan zoeken, wat vaak heel verhelderend kan werken.

Een brede ontwikkeling
Een ander voordeel van de opleiding is dat je kennis maakt met verschillende soorten therapie en manieren van coaching, zodat je jezelf heel breed ontwikkelt. En je kunt je zelf daarna of tijdens de opleiding specialiseren in een onderdeel wat jou echt aanspreekt en goed bij je past. Zo heb ik mezelf meer verdiept in mindfulness, ACT en NLP.

Inspirerende docenten
Het belangrijkste pluspunt van deze prachtige opleiding heb ik bewaard voor het laatst en dat zijn de inspirerende docenten, die bevlogen en zeer ter zake kundig de opleidingsdagen geven. Fantastisch hoe zij de theorie levendig maken met hun eigen talloze ervaringen en hoe zij een leer- en werkklimaat weten te scheppen waarin een ieder zich thuis voelt en zichzelf durft te zijn. Heel veel mooie en persoonlijke dingen werden gedeeld in de wetenschap dat alles goed was. En dat is deze opleiding ook, heel erg goed. Ik ben met mijn coachpraktijk begonnen en heb echt ervaren hoe ik het geleerde goed kan toepassen en hoe ik daar mijn cliënten echt mee help. Dankbaar werk en altijd natuurlijk vanuit jezelf naar de ander..

www.inn2you.nl

Lees hier alle verhalen van anderen

Francis-Gazenbeek Francis Gazenbeek

Francis Gazenbeek

Ik heb mijn diploma als therapeut bij Wielwerk Opleidingen in ontvangst mogen nemen.
Voordat ik begon was ik echt aan het twijfelen tussen verschillende opleidingsinstituten. Mijn voorkeur ging uit naar Wielwerk Opleidingen omdat zij heel breed zijn, je leert vele mogelijkheden c.q ingangen en de opleiding is om de week, zodat je voor jezelf ook nog wat tijd overhoudt.

Hoge kwaliteit
Ik vind het belangrijk dat de opleiding geaccrediteerd is. Die hoge kwaliteit heb ik ook mogen ervaren.  Na 4 jaar opleiding weet ik zeker dat ik alle tools in handen heb gekregen om een goede therapeut te zijn. Een therapeut die veel weet en een zeer stevige basis heeft om haar cliënten goed te helpen, want daar doe je het voor! Hester en Berry zijn beiden ontzettend goed in hun vak. En om een goede therapeut te worden heb je een goede leermeester nodig.

www.Inzichtswerk.nl

Lees hier alle verhalen van anderen

Els-van-Veen Els van Veen

Els van Veen

Mijn ervaring van de tweede fase opleiding is in een woord: Fantastisch!

Er vallen steeds meer dingen op hun plek
Hester en Berry nemen je vol liefde en toewijding weer mee op reis naar de diepere lagen van jouw persoonlijk wiel. Dit tweede jaar heeft me laten zien hoe de verbinding met mezelf in het wiel ligt en hoe de windrichtingen elkaar beïnvloeden waardoor er een nog grotere bewustwording ontstaat.

Het heeft mij vooral leren luisteren naar mijn gevoel, laten zien waar mijn talenten en valkuilen liggen en hoe ik met mijn energie om ga, hoe ik mij verhoudt in en met alles wat er is.

Ik weet steeds beter wat ik wil
Mijn persoonlijke ontwikkeling is in een stroomversnelling geraakt doordat er meer inzicht en begrip komt en ik krachtiger in mijn centrum blijf staan, beter in balans en dicht bij mezelf kan blijven.

Door het begrip van de innerlijke processen en gehoor te geven aan mijn natuurlijke stroming, ontstaat er een ruimte voor nieuwe keuzemogelijkheden voor het bepalen van mijn richting.

Anderen in hun eigen kracht
Het is geweldig hoe je de Wielwerkmethode in praktijk leert toepassen om anderen in hun eigen kracht te kunnen brengen …en vol trots mag ook ik nu zeggen “Ik ben een Wielwerkcoach”.

Lees hier alle verhalen van anderen

Alle opleidingen & Workshops

Ingeborg van Logchem

Werken met het wiel beschouw ik als natuurlijke en allesomvattende manier van kijken. Naar jezelf, de ander, eigenlijk naar het hele leven. 

Lees het verhaal van Ingeborg

Gratis avond kennismaken

Een avond kennismaken met de Wielwerkmethode® en alle opleidingen.
Aanmelden is gratis & vrijblijvend

Persoonlijke Ontwikkeling

Je maakt dit jaar kennis met de Wielwerkmethode

Opleiding Coach

Je begeleidt anderen in het nastreven persoonlijk geluk 

Opleiding Therapeut

Je ondersteunt anderen om vastgelopen innerlijke processen op gang te brengen.

Scholing Innerlijk Kind (workshop)

Op dit moment bieden wij deze workshop (tijdelijk) niet aan.

Natuurwijsheid (workshop)

Deze jaartraining neemt je mee op reis door het Jaarwiel. De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben en leert ons precies hoe we in balans kunnen komen.

Wielspel (workshop)

Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van wat jou tegenhoudt?

Agenda

1 september 2020

Kennismakingsavond. Tijdens deze avond kun je kennis maken met onze opleiding, onze locatie en met ons. We vertellen je graag over onze opleidingen en de unieke Wielwerkmethode. Wees welkom! Meld je...

Lees meer

3 september 2020

Start van 3-fasen opleiding (VOL). Deze omvat de volgende fasen: Fase 1: Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Fase 2: Opleiding Coach Fase 3: Opleiding Therapeut Bekijk de opleidingen of download de...

Lees meer

13 oktober 2020

Kennismakingsavond. Tijdens deze avond kun je kennis maken met onze opleiding, onze locatie en met ons. We vertellen je graag over onze opleidingen en de unieke Wielwerkmethode. Wees welkom! Meld je...

Lees meer

6 maart 2021

Start van 3-fasen opleiding. Deze omvat de volgende fasen: Fase 1: Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Fase 2: Opleiding Coach Fase 3: Opleiding Therapeut Bekijk de opleidingen of download de...

Lees meer

Wil je meer weten over onze opleidingen?

Download geheel gratis onze overzichtelijke brochure

Of schrijf je direct online in voor onze workshops of opleidingen!