Wat doet een Psychosociaal therapeut?

Een psychosociaal therapeut biedt persoonlijke begeleiding bij het oplossen van persoonlijke problemen. Bij de opleiding psychosociaal therapeut van Wielwerk Opleidingen staan de mens en natuur centraal.psychosociaal therapeut

Wij zijn verbonden met de aarde en mensen om ons heen, en onze psychosociale therapie opleiding maakt gebruik van dit gegeven door problemen op basis van de Wielwerkmethode te benaderen.

Als psychosociaal therapeut maak je gebruik van de Wielwerkmethode. Zo bekijk je het probleem van jouw cliënt van verschillende kanten. Je gaat hierbij uit van de natuurlijke stroom waarvan ook wij mensen deel uitmaken.

Door een probleem vanuit verschillende kanten te benaderen zul je als psychosociaal therapeut samen met jouw cliënt een goede oplossing kunnen ontdekken, die de kans op herhaling van het probleem minimaliseert.

Werken als psychosociaal therapeut kan op verschillende manieren en in vele verschillende situaties.

Wielwerk Opleidingen helpt je om je plaats in de wereld in te nemen en dit uit te dragen en toe te passen bij cliënten. Daarmee maakt de psychosociale therapie opleiding deel uit van spirituele opleidingen, maar zorgen we er wel voor dat je met beide benen op de grond blijft staan.

Brochure aanvragen

Wat is het verschil tussen een psychosociaal therapeut en psycholoog?

Dit is een vraag die erg vaak wordt gesteld.

  • Een psycholoog heeft minimaal een 4-jarige wetenschappelijke studie psychologie gevolgd. De nadruk bij de psychologen ligt vooral op de gesprekstherapie.
  • Een gezondheidspsycholoog (GZ) heeft nadat hij/zij een universitaire studie heeft afgerond een postdoctorale opleiding van 2 extra jaren gevolgd.
  • Daarnaast kan een GZ pycholoog of een psychiater ook een DSM diagnose stellen.

 

  • Een psychosociaal therapeut heeft een 4-jarige hogere beroepsopleiding gevolgd
  • In deze therapie gaat het om het onderzoeken van belemmerende patronen en dieper liggende blokkades bij de cliënt. In de therapie staat de hulpvrager met zijn hulpvraag centraal.

 

Opleiding Psychosociaal therapeut

De opleiding psychosociaal therapeut is de 3e fase van onze erkende beroepsopleiding op HBO-niveau. Binnen de spirituele opleidingen van Wielwerk Opleidingen zijn er 3 fases, waarbij je altijd zult beginnen met:

Na vier jaar ben je psychosociaal therapeut en kun je de vaardigheden die je bij de psychosociale therapie opleiding hebt opgedaan ook daadwerkelijk op cliënten gaan toepassen. Bovendien is de opleiding geaccrediteerd door het KTNO, zodat jij je eventueel kunt aansluiten bij een beroepsvereniging.

Opleiding psychotherapeut wielwerk opleidingen

De opleiding psychosociaal therapeut bij Wielwerk Opleidingen is een erkende psychosociale therapie opleiding evenals alle andere spirituele opleidingen die je bij ons kunt volgen.

Voor meer informatie over de psychosociale therapie opleiding, het werken als psychosociaal therapeut op basis van de Wielwerkmethode en meer, kun je vrijblijvend contact opnemen.

Of kom langs bij onze kennismakingsdag.

Contact Kennismakingsdag

Download geheel gratis onze overzichtelijke brochure of schrijf je nu in voor onze workshops of opleidingen!

Gratis brochure

Inschrijfformulier