Psychosociaal therapeut

psychosociaal therapeutEen psychosociaal therapeut biedt persoonlijke begeleiding bij het oplossen van persoonlijke problemen. Bij de opleiding psychotherapeut van Wielwerk Opleidingen staan de mens en natuur centraal. Wij zijn verbonden met de aarde en mensen om ons heen, en onze psychotherapie opleiding maakt gebruik van dit gegeven door problemen op basis van de Wielwerkmethode te benaderen.

Als psychosociaal therapeut maak je gebruik van de Wielwerkmethode. Zo bekijk je het probleem van jouw cliënt van verschillende kanten. Je gaat hierbij uit van de natuurlijke stroom waarvan ook wij mensen deel uitmaken. Door een probleem vanuit verschillende kanten te benaderen zul je als psychosociaal therapeut samen met jouw cliënt een goede oplossing kunnen ontdekken, die de kans op herhaling van het probleem minimaliseert.

Werken als psychosociaal therapeut kan op verschillende manieren en in vele verschillende situaties. Wielwerk Opleidingen helpt je om je plaats in de wereld in te nemen en dit uit te dragen en toe te passen bij cliënten. Daarmee maakt de psychotherapie opleiding deel uit van spirituele opleidingen, maar zorgen we er wel voor dat je met beide benen op de grond blijft staan.
 
Brochure aanvragen

Opleiding psychotherapeut

De opleiding psychotherapeut is de derde fase van onze erkende beroepsopleiding op HBO-niveau. Binnen de spirituele opleidingen van Wielwerk Opleidingen zijn er drie fases, waarbij je altijd zult beginnen met fase 1: Persoonlijke Ontwikkeling. Daarna volgt de (als jij dat wilt en als de voortgang goed is) opleiding tot coach en afsluitend de opleiding tot therapeut.

Opleiding psychotherapeutNa vier jaar ben je psychosociaal therapeut en kun je de vaardigheden die je bij de psychotherapie opleiding hebt opgedaan ook daadwerkelijk op cliënten gaan toepassen. Bovendien is de opleiding geaccrediteerd door het KTNO, zodat jij je eventueel kunt aansluiten bij een beroepsvereniging.

De opleiding psychotherapeut bij Wielwerk Opleidingen is een erkende psychotherapie opleiding evenals alle andere spirituele opleidingen die je bij ons kunt volgen. Voor meer informatie over de psychotherapie opleiding, het werken als psychosociaal therapeut op basis van de Wielwerkmethode en meer, kun je vrijblijvend contact opnemen. Of kom langs bij onze kennismakingsdag.

Contact Kennismakingsdag

Download geheel gratis onze overzichtelijke brochure of schrijf je nu in voor onze workshops of opleidingen!

Gratis brochure

Inschrijfformulier