Wielwerk opleidingen & workshops

  Unieke methode   KTNO accreditatie   CRKBO gecertificeerd   Opleidingen op HBO niveau

Ontdek onze psychosociaal therapeut opleiding

Psychosociaal therapeut opleiding bij WielwerkEen KTNO en CRKBO erkende opleiding tot psychosociaal therapeut volg je bij Wielwerk Opleidingen. Al ruim 10 jaar zijn wij succesvol opleider in psychosociale therapie op hbo-niveau. De vier jaar durende opleiding (deeltijd) is een reis van ontdekkingen. Onze basis: vanuit jezelf een ander helpen. Ben jij benieuwd of psychosociale therapie bij jou past? Kom naar een van onze kennismakingsdagen of neem contact met ons op en wij voorzien jou van persoonlijk advies.

Als psychosociaal therapeut bied je persoonlijke ondersteuning bij het oplossen van persoonlijke problemen. In onze spirituele opleiding staat daarbij de Wielwerkmethode centraal. Vanuit energie, emotie, gedrag maar ook het sociale en spirituele aspect komen voorbij. Jouw eigen ontwikkeling staat in het volledige traject allereerst centraal. Wij zijn ervan overtuigd dat alleen diepgaande zelfkennis jou in staat stelt om jezelf te helpen en zo nodig een ander. In jaar 2 staat de opleiding tot coach centraal. In jaar 3 en 4 wordt verder uitgewerkt naar de opleiding tot psychosociaal therapeut.

Als je klaar bent met de 4 jaar durende studie ben je in bezit van een HBO diploma en kan je op een holistische manier mensen gaan helpen. Dit betekent dat we de mens zien als een geheel van denken, doen, energie, emoties, lichaam en ziel. Geen van deze elementen staan los van elkaar, maar zijn met elkaar verbonden. Door met de Wielwerkmethode te werken kunnen we deze elementen met elkaar verbinden en zo de juiste passende interventie vinden om de cliënt uit te nodigen om zelf weer verbinding te maken met en in beweging te komen naar zijn of haar eigen heelheid.

De drie fasen tot erkend psychosociaal therapeut

Onze vierjarige psychosociaal therapeut opleiding bestaat uit drie fasen welke afzonderlijk te volgen zijn. Onze erkende opleiding tot psychosociaal therapeut is er dan ook niet alleen om opgeleid te worden tot coach of therapeut, maar ook voor persoonlijke ontwikkeling. Jezelf leren kennen en alle innerlijke processen die daarbij komen kijken. De opleiding vindt tweewekelijks plaats. Je kunt bij ons dan ook gemakkelijk de psychosociaal therapeut opleiding in deeltijd volgen.

Onze natuurgerichte psychosociale therapie opleiding behoeft geen vooropleiding. Een ontdekkingsreis naar jezelf of het volledige programma naar coach of therapeut kun je dan ook te allen tijde bij ons volgen. In jouw reis volgens de Wielwerkmethode leer je alle kanten van jezelf kennen. Een reis langs angsten maar ook kansen. Je zult leren beschikking te krijgen over persoonlijke doelen en de wegen om deze te bereiken. Een reis die het nemen waard is en een basisbeginsel voor een goede psychosociaal therapeut.Psychosociaal therapeut opleiding met CRKBO registratie

Erkende psychosociaal therapeut opleiding

Wielwerk Opleidingen is een erkende organisatie en biedt verschillende mogelijkheden aan op het gebied van psychosociale therapie. Zowel een volledig erkende psychosociaal therapeut opleiding,  evenals workshops over het Innerlijk Kind kun je bij ons volgen. Een ontdekkingsreis naar jezelf en van daaruit een ander ondersteunen in een persoonlijk ontwikkelproces, wij helpen jou hierbij op weg.

Neem voor vragen over onze erkende opleiding tot psychosociaal therapeut gerust contact met ons op. Wil je graag natuurgerichte psychosociale therapie studeren en ben je benieuwd naar de ervaringen van onze oud-studenten? Lees dan op onze website de ervaringen.

Schrijf je direct online in voor onze opleidingen en workshops

Ingeborg van Logchem

Werken met het wiel beschouw ik als natuurlijke en allesomvattende manier van kijken. Naar jezelf, de ander, eigenlijk naar het hele leven. 

Lees het verhaal van Ingeborg

Gratis avond kennismaken

Een avond kennismaken met de Wielwerkmethode® en alle opleidingen.
Aanmelden is gratis & vrijblijvend

Alle opleidingen & Workshops

Persoonlijke Ontwikkeling

Je maakt dit jaar kennis met de Wielwerkmethode

Opleiding Coach

Je begeleidt anderen in het nastreven persoonlijk geluk 

Opleiding Therapeut

Je ondersteunt anderen om vastgelopen innerlijke processen op gang te brengen.

Scholing Innerlijk Kind (workshop)

Op dit moment bieden wij deze workshop (tijdelijk) niet aan.

Natuurwijsheid (workshop)

Deze jaartraining neemt je mee op reis door het Jaarwiel. De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben en leert ons precies hoe we in balans kunnen komen.

Wielspel (workshop)

Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van wat jou tegenhoudt?

Agenda

29 november 2023

Kennismakingsavond Tijdens deze avond kun je kennis maken met onze opleiding, onze locatie en met...

Lees meer

17 december 2023

Wielspel Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van...

Lees meer

29 maart 2024

Start van 3-fasen opleiding. Deze omvat de volgende fasen: Fase 1: Opleiding Persoonlijke...

Lees meer

Wil je meer weten over onze opleidingen?

Download geheel gratis onze overzichtelijke brochure

Of schrijf je direct online in voor onze workshops of opleidingen!