Over Wielwerk Opleidingen

Ons opleidingsinstituut is opgericht in 2009. Alle opleidingen, workshops en scholingen die we geven zijn gebaseerd op de Wielwerkmethode®. Deze methode leert je hoe je meer balans, geluk en succes kunt ervaren als je de natuurlijke stroom voor jezelf kunt gebruiken. We leren je ook hoe je anderen daarbij kunt ondersteunen.

De essentie van de 3-fasenopleiding

De opbouw van onze opleiding is een erg bewuste keuze. Wij vinden dat iedere coach of therapeut bereid moet zijn om naar zichzelf te kijken. Je leert bij gratie van elkaar. Je bent elkaars spiegel, ook (of juist) als je elkaar niet zo leuk vindt. Na het eerste jaar beslissen we samen of je doorgaat naar het tweede jaar. Jij maakt jouw eigen vrije keus of jij verder wilt gaan met de opleiding tot coach (fase 2) of opleiding tot therapeut (fase 3). Aan het einde van elk schooljaar hebben we een gesprekje waarin we dat met elkaar afstemmen.

Onze ervaring is dat een aantal van onze studenten de 3-fasenopleiding volgt om er een eigen coach- of therapeutpraktijk mee te starten. Ook zijn er studenten die de Wielwerkmethode® integreren in hun dagelijks werk. De laatste groep doet de opleiding voor eigen persoonlijke ontwikkeling. Wat ook jouw beweegreden is: je bent welkom!

Wat kun je met de 3-fasenopleiding van Wielwerk?

Onze opleiding is een beroepsopleiding. Dat betekent dat je (als je dat wilt) met deze opleiding een eigen praktijk kunt starten als coach of therapeut. We zullen je daarin begeleiden als je dat wilt. De ervaring leert dat studenten die er echt voor gaan een bloeiende praktijk op kunnen bouwen.

Wat de opleiding jou persoonlijk zal brengen kunnen we je niet vertellen. Wat we je wel kunnen beloven is dat je steeds beter leert waarnemen en voelen wanneer je in of uit ‘je natuurlijke stroom’ bent. Je krijgt inzicht in je eigen patronen en leven en je krijgt de tools om meer balans te ervaren op alle niveaus van mens-zijn. Als coach of therapeut leer je anderen te begeleiden om zich bewust te worden van hun patronen. Je leert heel veel verschillende werkvormen om anderen te ondersteunen om hun doel te bereiken.

Wat je tijdens onze opleidingen leert is praktisch toepasbaar en je krijgt voldoende achtergrond in een altijd toepasbare en unieke methode.

Het is voor ons belangrijk om jou persoonlijk te kennen en je te kunnen begeleiden, daarom werken we met een klein team. En o ja, je betaalt geen extra toeslagen (ook niet als je in termijnen betaalt).

Wat leer je allemaal?

We leren je om met je hart te werken. Natuurlijk is alle theoretische kennis belangrijk en daarnaast is het ook belangrijk dat je begrijpt dat in het contact tussen twee mensen, die met een open hart naar elkaar luisteren, al veel kan gebeuren. We leren je vertrouwen op jezelf, op je eigen kracht, op jouw eigen uniciteit. Je kunt niemand nadoen, alleen de beste versie van jezelf zijn. Dat geldt voor jou als persoon en ook wanneer je als coach of therapeut aan de slag gaat. Dan werk je: Vanuit jezelf naar de ander.

Met de Wielwerkmethode®  heb je een unieke werkvorm in handen. Je kunt daarmee ieder proces inzichtelijk maken en begeleiden. De Wielwerkmethode® is geen kunstmatig ontwikkelde of aangeleerde methodiek, maar gebaseerd op de stromen en wisselwerkingen van de Aarde waarop wij leven en de natuur waar wij deel van uitmaken. Dat betekent dat deze methode ons natuurlijk erfgoed is, eigen aan wat wij zijn en dus voor iedereen te leren. Ongeacht persoonlijke achtergrond of geschiedenis.

Misschien kun je je vinden in en wil je zelfs deel uitmaken van onze missie: Wij willen een bijdrage leveren aan het verbeteren van deze wereld door een bijdrage te leveren aan persoonlijke ontwikkeling van de mensen die deze wereld bevolken. Of misschien deel je zelfs onze visie daarover, in welke termen dan ook: Het enige wat er nodig is om die wereld te verbeteren is ons herinneren aan wat we al die tijd al hebben, namelijk de Aarde zelf. Ons te herinneren aan waar we al die tijd al zijn, namelijk op diezelfde Aarde.

De opleidingslocatie

De opleidingslocatie is gevestigd in Culemborg en goed bereikbaar met openbaar vervoer en er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. In onze locatie bevinden zich twee leslokalen en een aantal kleinere ruimtes waar de studenten kunnen oefenen. Ook hebben we een fijn tuintje op het zuiden waar het al snel warm genoeg is om buiten te kunnen oefenen of in de pauzes met elkaar te praten.

De lessen

De groepen voor de 3-fasenopleiding starten twee keer per jaar (in maart en september). Omdat we een persoonlijke benadering erg belangrijk vinden is de maximale groepsgrootte 15 studenten.

Elke twee weken komen studenten uit heel Nederland en België om de lessen bij ons te komen volgen. Deze lessen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.30 uur, natuurlijk zijn er tussendoor pauzes.

De leeftijd van onze studenten varieert van 21 jaar t/m 70 jaar. Iedereen is welkom om de opleiding te ervaren en je hebt geen vooropleiding nodig. Wel vinden we het fijn als we eerst even kennis met je hebben kunnen maken op een kennismakingsdag of op een ander moment.

 

Gratis brochure

Download onze overzichtelijke
brochure gratis
Of schrijf je direct in voor een opleiding


Gratis brochure

Inschrijf formulier