Opleiding psychotherapeut

De opleiding psychotherapeut is een breed begrip, maar bij Wielwerk Opleidingen staat uitsluitend de Wielwerkmethode centraal. Een methode die er op gericht is de natuurlijke stroom in beweging te brengen. Het respecteert de natuurlijke cyclus en de wisselwerking en samenhang in alles wat leeft.

Met de opleiding psychotherapeut, in feite een integratieve therapie opleiding, leer je op basis van de Wielwerkmethode hoe je vastgelopen innerlijke processen kunt benaderen op verschillende niveaus om hierin een doorbraak te creëren. De opleiding psychotherapeut is er op gericht om de verschillende niveaus via een correcte benadering aan te spreken en daarin de knoop te ontrafelen wat als oplossing voor aanwezige problemen kan gelden.

De samenhang tussen lichaam en geest speelt in de opleiding psychotherapie een cruciale rol, want deze bestaat uit verschillende niveaus die je na het afronden van de opleiding kunt aanspreken. Dat gaat verder dan lichaam en geest, want de verschillende niveaus die je leert aanspreken bij een opleiding psychotherapie zijn; denken, energie, gevoel, emoties, gedrag, lichaam, materie en spiritualiteit.

De opleiding psychotherapie volgens de Wielwerkmethode is een erkende psychotherapie opleiding en staat aan de basis voor het werken als holistisch therapeut. Voor meer informatie kun je contact opnemen, wij vertellen je graag meer.

Kennismakingsdag Brochure aanvragen

Spirituele opleidingen

Wielwerk Opleidingen heeft verschillende spirituele opleidingen, waaronder de opleiding psychotherapeut. Alle opleidingen van Wielwerk Opleidingen zijn geaccrediteerd en gecertificeerd. Dit betekent dat de spirituele opleidingen op niveau zijn en van uitstekende kwaliteit dat is getoetst. Wij zijn aangesloten bij Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) en geregistreerd en goedgekeurd door Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

De eerste fase van de psychotherapie opleiding start met persoonlijke ontwikkeling waarbij zelfreflectie centraal staat. Na het afronden van de fase Persoonlijke Ontwikkeling kun je in het tweede jaar de opleiding natuurcoach volgen om deze in het derde en vierde jaar voort te zetten met een psychotherapie opleiding. Als je deze opleiding psychotherapie hebt afgerond kun je als erkende therapeut aan de slag aan de hand van de Wielwerkmethode. De opleiding psychotherapeut is de laatste stap in het gehele opleidingstraject volgens de Wielwerkmethode.

Voor meer informatie over de Wielwerkmethode of de spirituele opleidingen kan je altijd contact opnemen. Ook verwelkomen wij je graag bij de opleiding psychotherapeut. Je kunt je gemakkelijk en snel inschrijven bij Wielwerk Opleidingen.

Inschrijven

Download geheel gratis onze overzichtelijke brochure of schrijf je nu in voor onze workshops of opleidingen!

Gratis brochure

Inschrijfformulier