Opleiding psychosociaal therapeut

De opleiding psychosociaal therapeut is een breed begrip, maar bij Wielwerk Opleidingen staat uitsluitend de Wielwerkmethode centraal. Een methode die er op gericht is de natuurlijke stroom in beweging te brengen. Het respecteert de natuurlijke cyclus en de wisselwerking en samenhang in alles wat leeft.

Met de opleiding psychosociaal therapeut, in feite een integratieve therapie opleiding, leer je op basis van de Wielwerkmethode hoe je vastgelopen innerlijke processen kunt benaderen op verschillende niveaus om hierin een doorbraak te creëren. De opleiding psychosociaal therapeut is er op gericht om de verschillende niveaus via een correcte benadering aan te spreken en daarin de knoop te ontrafelen wat als oplossing voor aanwezige problemen kan gelden.

De samenhang tussen lichaam en geest speelt in de opleiding psychosociale therapie een cruciale rol, want deze bestaat uit verschillende niveaus die je na het afronden van de opleiding kunt aanspreken. Dat gaat verder dan lichaam en geest, want de verschillende niveaus die je leert aanspreken bij een opleiding psychosociale therapie zijn; denken, energie, gevoel, emoties, gedrag, lichaam, materie en spiritualiteit.

De opleiding psychosociale therapie volgens de Wielwerkmethode is een erkende psychosociale therapie opleiding en staat aan de basis voor het werken als holistisch therapeut. Voor meer informatie kun je contact opnemen, wij vertellen je graag meer.

Kennismakingsdag Brochure aanvragen

Spirituele opleidingen

Wielwerk Opleidingen heeft verschillende spirituele opleidingen, waaronder de opleiding psychosociaal therapeut. Alle opleidingen van Wielwerk Opleidingen zijn geaccrediteerd en gecertificeerd. Dit betekent dat de spirituele opleidingen op niveau zijn en van uitstekende kwaliteit dat is getoetst. Wij zijn aangesloten bij Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) en geregistreerd en goedgekeurd door Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

De eerste fase van de psychosociale therapie opleiding start met persoonlijke ontwikkeling waarbij zelfreflectie centraal staat. Na het afronden van de fase Persoonlijke Ontwikkeling kun je in het tweede jaar de opleiding natuurcoach volgen om deze in het derde en vierde jaar voort te zetten met een psychosociale therapie opleiding. Als je deze therapie-opleiding hebt afgerond kun je als erkende therapeut aan de slag aan de hand van de Wielwerkmethode. De opleiding psychosociaal therapeut is de laatste stap in het gehele opleidingstraject volgens de Wielwerkmethode.

Voor meer informatie over de Wielwerkmethode of de spirituele opleidingen kan je altijd contact opnemen. Ook verwelkomen wij je graag bij de opleiding psychosociaal therapeut. Je kunt je gemakkelijk en snel inschrijven bij Wielwerk Opleidingen.

Inschrijven

Gratis brochure

Download onze overzichtelijke
brochure gratis
Of schrijf je direct in voor een opleiding


Gratis brochure

Inschrijf formulier