Wielwerk opleidingen & workshops

  Unieke methode   KTNO accreditatie   CRKBO gecertificeerd   Opleidingen op HBO niveau
opleiding psychosociaal therapeut

Opleiding psychosociaal therapeut

De opleiding psychosociaal therapeut is een breed begrip. Bij Wielwerk Opleidingen staat daarin de Wielwerkmethode centraal. Een methode die er op gericht is de natuurlijke stroom in beweging te brengen. Het respecteert de natuurlijke cyclus en de wisselwerking en samenhang in alles wat leeft. Met de opleiding psychosociaal therapeut, in feite een integratieve therapie opleiding, leer je op basis van de Wielwerkmethode hoe je vastgelopen innerlijke processen kunt benaderen op verschillende niveaus om hierin een doorbraak te creëren.

De opleiding psychosociaal therapeut is er op gericht om de verschillende niveaus via een correcte benadering aan te spreken en daarin de knoop te ontrafelen wat als oplossing voor aanwezige problemen kan gelden. De samenhang tussen lichaam en geest speelt in de opleiding psychosociale therapie een cruciale rol, want deze bestaat uit verschillende niveaus die je na het afronden van de opleiding kunt aanspreken.

Dat gaat verder dan lichaam en geest, want de verschillende niveaus die je leert aanspreken bij een opleiding psychosociale therapie zijn; denken, energie, gevoel, emoties, gedrag, lichaam, materie en spiritualiteit. De opleiding psychosociaal therapeut volgens de Wielwerkmethode is een erkende psychosociale therapie opleiding en staat aan de basis voor het werken als holistisch therapeut. Voor meer informatie kun je contact opnemen, wij vertellen je graag meer.

De 3 fases | Opleiding psychosociaal therapeut

De opleiding psychosociaal therapeut bij Wielwerk Opleidingen is opgebouwd in drie fases. De 1e fase is Persoonlijke Ontwikkeling‘. Deze opleiding duurt een jaar en hierin staat het ‘Wiel van de Natuur’ centraal. Dit is de natuurlijke stroom die je kunt gebruiken voor jouw Persoonlijke Ontwikkeling.

Je leert jezelf beter kennen en kunt op een oplossingsgerichte manier persoonlijke veranderingen bewerkstelligen. Pas als je jezelf echt goed kent, kun je anderen adviseren en begeleiden.

We stellen deze fase dan ook als onmisbaar als je een deskundige psychosociaal therapeut wilt zijn.

Je zult jezelf onderzoeken, zodat jij je er van bewust wordt door welke overtuigingen jij wordt gestuurd. Je leert jouw eigen energie te voelen en op je intuïtie te vertrouwen. Je wordt je bewust van jouw emoties, van jouw lichaam en geest als geheel.

Deze zelfontdekking ligt aan de basis van de verdere opleiding psychosociaal therapeut die in de jaren daarop volgen. Je kunt het echter ook bij één jaar houden als het je er alleen om gaat jezelf beter te leren kennen. In de fase ontwikkel je zo veel zelfkennis, dat heeft niet alleen invloed op jouw privéleven maar ook op je werk.

Doorgroeien met een spirituele opleiding

opleiding psychosociaal therapeut met de wielwerk methodeAls je na het afronden van het eerste jaar verder wilt of de intentie hebt om opgeleid te worden tot coach of therapeut, dan kun je de spirituele opleiding voortzetten. In het tweede jaar zul je leren hoe je anderen kunt helpen, adviseren en begeleiden als coach.

Het derde en vierde jaar (de derde fase) is de fase waarin we je opleiden tot psychosociaal therapeut. Hierna kun je als erkend holistisch therapeut en als natuurcoach cliënten begeleiding bieden en alle niveaus van persoonlijke eigenschappen aanspreken voor oplossingsgerichte benaderingen.

Meer over de integratieve therapie opleiding tot holistisch therapeut.

De opleidingen van Wielwerk Opleidingen zijn allen met elkaar verbonden, want de één legt de basis voor de ander. Voor meer informatie over de kern van de spirituele opleidingen, lees je dan alles over de Wielwerkmethode.

Wil je zelf meer voluit leven of wil je anderen helpen om meer te genieten van het leven?

Dan is Wielwerk Opleidingen de plek voor de juiste spirituele opleiding die bij je past.

Mijn ervaring van de tweede fase opleiding is in een woord: Fantastisch! Er vallen steeds meer dingen op hun plek. Hester en Berry nemen je vol liefde en toewijding weer mee op reis naar de diepere lagen van jouw persoonlijk wiel.

Els van Veen

Veelgestelde vragen over onze spirituele opleidingen

Hoelang duren de spirituele opleidingen van Wielwerk?
Onze opleiding bestaat uit 3 fases deze zijn verdeeld over 4 jaar. Je kunt ervoor kiezen om na de eerste fasen door te studeren of alleen de eerste fase af te ronden.
 

  • 1e jaar (fase 1) gaat vooral over persoonlijke ontwikkeling.
  • 2e jaar (fase 2) gericht op coaching.
  • 3e & 4e jaar (fase 3) in deze fase wordt je daadwerkelijk opgeleid als holistische therapeut.
Wat kost een spirituele opleiding bij Wielwerk?

De opleiding kost € 2580,- per jaar, volg je alleen de eerste fase? Dan betaal je dus ook voor maar 1 jaar.

Naast dat je het bedrag in één keer kan betalen is er ook de mogelijkheid om te betalen in 12 maanden. Totaal komt dit uit op € 215 per maand.

Hoeveel tijd kost deze opleiding?

Er vind een lesdag plaats één keer per twee weken. In totaal zijn dit er 20 per jaar. Deze lesdagen vinden plaats op zaterdag, woensdag of donderdag (afhankelijk van het gekozen startmoment). Bekijk onze agenda voor de startmomenten van dit jaar.

Schrijf je direct online in voor onze opleidingen en workshops

Ingeborg van Logchem

Werken met het wiel beschouw ik als natuurlijke en allesomvattende manier van kijken. Naar jezelf, de ander, eigenlijk naar het hele leven. 

Lees het verhaal van Ingeborg

Gratis avond kennismaken

Een avond kennismaken met de Wielwerkmethode® en alle opleidingen.
Aanmelden is gratis & vrijblijvend

Alle opleidingen & Workshops

Persoonlijke Ontwikkeling

Je maakt dit jaar kennis met de Wielwerkmethode

Opleiding Coach

Je begeleidt anderen in het nastreven persoonlijk geluk 

Opleiding Therapeut

Je ondersteunt anderen om vastgelopen innerlijke processen op gang te brengen.

Scholing Innerlijk Kind (workshop)

Op dit moment bieden wij deze workshop (tijdelijk) niet aan.

Natuurwijsheid (workshop)

Deze jaartraining neemt je mee op reis door het Jaarwiel. De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben en leert ons precies hoe we in balans kunnen komen.

Wielspel (workshop)

Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van wat jou tegenhoudt?

Agenda

29 november 2023

Kennismakingsavond Tijdens deze avond kun je kennis maken met onze opleiding, onze locatie en met...

Lees meer

17 december 2023

Wielspel Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van...

Lees meer

29 maart 2024

Start van 3-fasen opleiding. Deze omvat de volgende fasen: Fase 1: Opleiding Persoonlijke...

Lees meer

Wil je meer weten over onze opleidingen?

Download geheel gratis onze overzichtelijke brochure

Of schrijf je direct online in voor onze workshops of opleidingen!