STAP-budget: ontvang € 1.000 subsidie op jouw opleiding! De aanvraagperiode is op 17 maart 2023 om 10.00 uur. Lees hier meer informatie

Wielwerk opleidingen & workshops

  Unieke methode   KTNO accreditatie   CRKBO gecertificeerd   Opleidingen op HBO niveau

Ons Team

We kiezen bewust voor een klein professioneel team, omdat we graag alle studenten persoonlijk willen kunnen volgen en de lijntjes kort willen houden. Met een klein team zien we elke student regelmatig en kunnen we jouw persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling goed blijven volgen.

De docenten

Hester van der Zee

Hester werkte als groepsleerkracht bij een school voor speciaal basisonderwijs. Zij heeft veel ervaring met het werken met kinderen en pubers en is gespecialiseerd in kinderen en pubers met leer- en gedragsproblemen, zoals ADHD, PDD-NOS en andere autismeverwante stoornissen.
Na haar opleiding tot psychosociaal therapeute startte zij haar eigen therapeutische praktijk voor zowel volwassenen als kinderen. Daarnaast was zij docente Regressie- en reïncarnatietherapie. Verder is zij opgeleid in het werken met: Innerlijk Kindwerk, NLP, Energiewerk, Hypnotherapie, Familieopstellingen en Communicatieve vaardigheden. Tijdens haar werkzaamheden heeft zij zich samen met Berry verdiept in het Levenswiel wat uiteindelijk leidde tot de Wielwerkmethode.

Berry Burghout

Na een dienstverband als beroepsmilitair heeft Berry tien jaar als leidinggevende gewerkt in het bedrijfsleven. In beide werkkringen heeft hij verschillende functies vervuld, variërend van opsporingsambtenaar tot instructeur en leidinggevende van verkoop- en serviceafdelingen. Hij heeft, na zijn opleiding tot psychosociaal therapeut, zijn eigen praktijk gevoerd en dit gecombineerd met een docentschap met als hoofdvakken Communicatie en NLP. Daarnaast heeft hij lesgegeven in Hypnotherapie, Energiewerk en Regressie- en Reïncarnatietherapie. Behalve docent aan deze opleiding op HBO-niveau heeft hij als opleidingsmanager de organisatie voor een groot deel vormgegeven en verzorgd.
Tijdens zijn werkzaamheden heeft hij zich met Hester verdiept in het Levenswiel wat uiteindelijk leidde tot de Wielwerkmethode.

Kim Hammink

Kim is van jongs af aan al geïnteresseerd in menselijke processen.
Op een jonge leeftijd heeft ze een eigen schoonheidssalon en is ze eigenaar van een sporthal. Ze organiseert beide bedrijven en stuurt daarbij een team aan.
Ze volgde verschillende energetische opleidingen, zoals Energetisch Therapeut, healer en reader, Reiki 1, 2, 3, mediumschap.
Na Chinese medische basiskennis volgde ze Wielwerk Opleidingen.
Op dit moment runt Kim als afgestudeerd Wielwerk Therapeut haar Praktijk voor Innerlijke en Uiterlijke verzorging.

Dion van Rheenen

Dion is socioloog, gespecialiseerd in menselijke interactie en groepsprocessen. Hij werkt als organisatie adviseur en heeft ervaring in de publieke sector van ministeries tot zorgorganisaties.
Naast zijn studie, begeleidde hij als personal trainer mensen in het behalen van hun gezondheids- en bewegingsdoelstellingen. Vervolgens werkte hij met jonge professionals die hun eerste stappen op de arbeidsmarkt maken. Hij verzorgde als trainer en coach de persoonlijke ontwikkeling die nodig was in deze stap.
Na een aantal jaren adviseren in grote organisaties, wilde hij meer persoonlijke verbinding in zijn werk. Hij koos voor de Wielwerk 3 fasen opleiding om dit verder te verdiepen. Nu werkt hij als organisatie adviseur, als coach/therapeut en als docent bij Wielwerk.
Hij heeft een klein organisatie adviesbureau en een eigen praktijk in Apeldoorn.

De Groepsmentoren

Saskia van Dongen

Saskia is een natuurliefhebber. Als klein meisje dwaalde ze al uren lang in de natuur rond. Had toen al liefde voor alles wat leeft en bloeit. In het onderwijs kon Saskia die liefde delen met de kinderen en het was het haar passie om kinderen in aanraking te brengen met de natuur. Maar ook met zichzelf en de medemens. Ze was als leerkracht vaak coachend met de kinderen aan het werk en vooral op zoek naar de kwaliteiten en de behoefte van het kind. De opleiding van Wielwerk paste haar dan ook heel goed. Saskia is na haar afstuderen haar eigen Wielwerk praktijk gestart en met veel liefde en passie geeft ze therapie en coaching. Daarnaast maakt ze deel uit van het Wielwerkteam als mentor van de studenten

Manon Fronczek

Manon heeft jarenlang in het basis- en voortgezet onderwijs gewerkt, waar ze veel leerlingen heeft mogen begeleiden in hun leerproces en sociaal-emotionele ontwikkeling.
In 2017 is ze met haar eigen coach/therapie praktijk gestart waarin de visie van het Wielwerk centraal staat. Als mentor begeleidt ze studenten op een manier waar ze recht op hebben, met volle aandacht, praktisch en effectief.

Marije Remmelink

Marije heeft een achtergrond in marketing en communicatie en is altijd geïnteresseerd geweest in waarom mensen doen en denken wat ze doen en denken. Na een paar jaar in het werkveld kwam ze erachter dat ze deze interesse helemaal niet in wil zetten om mensen iets te verkopen – maar om mensen te helpen of om de wereld mooier te maken.
Daarom werkt ze sinds 2016 als zelfstandig copywriter voor mensen en bedrijven die ‘goed en/of groen doen’ en startte ze in 2018 aan de opleiding tot therapeut bij Wielwerk Opleidingen. Inmiddels is ze afgestudeerd Wielwerk-therapeut met een eigen praktijk in Amsterdam, en leert ze als orthomoleculair therapeut hoe we ook met voeding ons welzijn kunnen ondersteunen. Daarnaast is Marije mentor bij Wielwerk Opleidingen.

Schrijf je direct online in voor onze opleidingen en workshops

Ingeborg van Logchem

Werken met het wiel beschouw ik als natuurlijke en allesomvattende manier van kijken. Naar jezelf, de ander, eigenlijk naar het hele leven. 

Lees het verhaal van Ingeborg

Gratis avond kennismaken

Een avond kennismaken met de Wielwerkmethode® en alle opleidingen.
Aanmelden is gratis & vrijblijvend

Alle opleidingen & Workshops

Persoonlijke Ontwikkeling

Je maakt dit jaar kennis met de Wielwerkmethode

Opleiding Coach

Je begeleidt anderen in het nastreven persoonlijk geluk 

Opleiding Therapeut

Je ondersteunt anderen om vastgelopen innerlijke processen op gang te brengen.

Scholing Innerlijk Kind (workshop)

Op dit moment bieden wij deze workshop (tijdelijk) niet aan.

Natuurwijsheid (workshop)

Deze jaartraining neemt je mee op reis door het Jaarwiel. De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben en leert ons precies hoe we in balans kunnen komen.

Wielspel (workshop)

Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van wat jou tegenhoudt?

Agenda

1 april 2023

Start van 3-fasen opleiding. Deze omvat de volgende fasen: Fase 1: Opleiding Persoonlijke...

Lees meer

6 april 2023

Start van 3-fasen opleiding. Deze omvat de volgende fasen: Fase 1: Opleiding Persoonlijke...

Lees meer

15 april 2023

Kennismakingsavond Tijdens deze avond kun je kennis maken met onze opleiding, onze locatie en met...

Lees meer

18 juni 2023

Wielspel Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van...

Lees meer

Wil je meer weten over onze opleidingen?

Download geheel gratis onze overzichtelijke brochure

Of schrijf je direct online in voor onze workshops of opleidingen!