Wielwerk opleidingen & workshops

  Unieke methode   KTNO accreditatie   CRKBO gecertificeerd   Opleidingen op HBO niveau

Wat is een natuurcoach?

natuurcoachEen natuurcoach laat zich het beste omschrijven als iemand die de natuur als spiegel gebruikt. Hij of zij gebruikt de symboliek van de natuur en heeft de relatie gelegd tussen de natuurlijke elementen. Als natuurcoach begrijp je de natuurlijke cyclus en relatie tot het leven. Op basis van onze wielwerkmethode heb je namelijk die relatie gelegd want de methode is verbonden met de natuurlijke cyclus en laat je precies zien waar je zelf en een ander wel en niet meebeweegt in het grote geheel.

De opleiding natuurcoach is slecht een onderdeel van een drie jaar durende opleiding die gebruik maakt van de wielwerkmethode. Het is belangrijk om te weten dat het niet mogelijk is om het onderdeel natuurcoach apart te volgen. 

De Wielwerkmethode is gebaseerd op de natuurlijke processen, die als spiegel werken voor onze innerlijke processen. Met deze methode en de opleiding tot coach kun je meer zelfbewustzijn creëren en de vaste patronen doorbreken door meer oplossingsgericht met je eigen natuurlijke stroming om te gaan.

We gebruiken dit gegeven voor de eigen Persoonlijke Ontwikkeling in het eerste jaar en in het tweede jaar werken we aan het verder uitbouwen van de vaardigheden, zodat deze als coach toegepast kunnen worden bij cliënten.

word een natuurcoach met wielwerk opleidingen

Als coach kun je niet alleen jezelf ontwikkelen door de natuur voor je te laten werken, maar kun je ook anderen hierbij ondersteunen en begeleiden.

De coach kent een spirituele basis, die als effect heeft dat alle verschillende niveaus van persoonlijkheden en processen benaderd kunnen worden. Dit is een fijne, doeltreffende en goede oplossing om vastgelopen processen te doorbreken.

Als coach kun je jezelf daarmee gelukkiger maken, maar ook kun je als natuurcoach anderen helpen in hun zoektocht naar meer vrijheid en geluk.

Als natuurcoach is het erg belangrijk dat je openstaat voor persoonlijke ontwikkeling en zeer geinteresseerd bent in andere en de omgeving. Tevens is het belangrijk dat een natuurcoach een open houding heeft en liefde voor de ontwikkeling van anderen heeft.

Volg een opleiding natuurcoach

Het volgen van een opleiding natuurcoach bij Wielwerk Opleidingen duurt 2 jaar:

  • Het eerste jaar is Persoonlijke Ontwikkeling die de basis vormt voor de opleiding tot coach.
  • In het tweede jaar bouw je de basiskennis uit, door dit ook toepasbaar te maken op cliënten, waarbij jij als de coach alle nodige vaardigheden en technieken beheerst.

Een natuurcoach opleiding bij Wielwerk Opleidingen is, na het afronden, verder te vervolgen met een opleiding tot therapeut. In de kern ben je een coach waarbij je de Wielwerkmethode verder uitbouwt tot psychosociaal therapeut.

De interactieve therapie opleiding inclusief de opleiding Persoonlijke Ontwikkeling en de opleiding voor natuurcoach duurt in totaal 4 jaar.

Daarna ben je Wielwerk therapeut: erkend coach en holistische psychosociaal therapeut.

Wielwerk Opleidingen biedt een erkende alternatieve therapie opleiding volgens de unieke Wielwerkmethode.

Aan de opleiding zijn geen toelatingseisen verbonden en is eigenlijk geschikt voor iedereen die interesse heeft in zelfontplooiing en persoonlijke groei. 

De opleiding wordt gegeven op het opleidingsinstituut op de Houtweg 7, Culemborg. Echter wordt er 4 maal per jaar les gegeven in de natuur om zo een echte connectie met de natuur te kunnen leggen. 

Les lessen zijn verdeeld over in totaal 20 lesdagen die eens in de twee weken plaatsvindt. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met zomervakanties en andere vakantiedagen. De opleidingen beginnen 2 maal per jaar in September en Maart. Heeft u interesse in een opleiding of wilt u meer weten schrijf u dan geheel vrijblijvend in voor een kennismakingsavond.

Waarom opleiding Natuurcoach volgen bij Wielwerk?

Wielwerk opleidingen onderscheid zich van de rest van de aanbieders die het mogelijk maken voor het volgen van een opleiding tot natuurcoach op een aantal manieren. 

Wij bieden niet een enkele opleiding tot natuurcoach aan omdat we inzien dat alles met elkaar in relatie staat. Het is daarom van belang dat je eerst jaar 1 persoonlijke ontwikkeling doorloopt je je zelf echt leert kennen voordat je klaar bent om andere mensen te kunnen gaan helpen. 

Het volgende onderdeel waar Wielwerk anders is de methode die wij gebruiken. Wielwerk heeft een eigen methodes ontwikkeld de Wielwerkmethode. Deze methode  legt de relatie legt tussen binnen en buiten, tussen natuur en mens, tussen geest en lichaam. De methode is verbonden met de natuurlijke cyclus en laat je precies zien waar je zelf en een ander wel en niet meebeweegt in het grote geheel. Door deze methode is het dan ook mogelijk om dieper op de materie in te gaan.

Als u de eerste 2 jaar van opleiding heeft afgerond bent u in het bezit van een officieel erkend diploma en kunt u aan de slag als onder meer Natuurcoach. Als u de gehele 4 jaar volmaakt bent u in het bezit van een officeel erkent diploma tot holistische therapeut.

Schrijf je direct online in voor onze opleidingen en workshops

Ingeborg van Logchem

Werken met het wiel beschouw ik als natuurlijke en allesomvattende manier van kijken. Naar jezelf, de ander, eigenlijk naar het hele leven. 

Lees het verhaal van Ingeborg

Gratis avond kennismaken

Een avond kennismaken met de Wielwerkmethode® en alle opleidingen.
Aanmelden is gratis & vrijblijvend

Alle opleidingen & Workshops

Persoonlijke Ontwikkeling

Je maakt dit jaar kennis met de Wielwerkmethode

Opleiding Coach

Je begeleidt anderen in het nastreven persoonlijk geluk 

Opleiding Therapeut

Je ondersteunt anderen om vastgelopen innerlijke processen op gang te brengen.

Scholing Innerlijk Kind (workshop)

Op dit moment bieden wij deze workshop (tijdelijk) niet aan.

Natuurwijsheid (workshop)

Deze jaartraining neemt je mee op reis door het Jaarwiel. De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben en leert ons precies hoe we in balans kunnen komen.

Wielspel (workshop)

Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van wat jou tegenhoudt?

Agenda

29 november 2023

Kennismakingsavond Tijdens deze avond kun je kennis maken met onze opleiding, onze locatie en met...

Lees meer

17 december 2023

Wielspel Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van...

Lees meer

29 maart 2024

Start van 3-fasen opleiding. Deze omvat de volgende fasen: Fase 1: Opleiding Persoonlijke...

Lees meer

Wil je meer weten over onze opleidingen?

Download geheel gratis onze overzichtelijke brochure

Of schrijf je direct online in voor onze workshops of opleidingen!