Wielwerk opleidingen & workshops

  Unieke methode   KTNO accreditatie   CRKBO gecertificeerd   Opleidingen op HBO niveau
Home » Natuurcoach

Wat is een natuurcoach?

natuurcoachEen natuurcoach laat zich het beste omschrijven als iemand die de natuur als spiegel gebruikt. Op basis van de Wielwerkmethode werk je tijdens de eerste fase aan jouw eigen Persoonlijke Ontwikkeling.

Dit kun je uitbouwen in de tweede fase: de opleiding tot natuurcoach. Coach word je na de tweejarige opleiding tot Wielwerkcoach die je bij Wielwerk Opleidingen kunt volgen.

De Wielwerkmethode is gebaseerd op de natuurlijke processen, die als spiegel werken voor onze innerlijke processen. Met deze methode en de opleiding tot coach kun je meer zelfbewustzijn creëren en de vaste patronen doorbreken door meer oplossingsgericht met je eigen natuurlijke stroming om te gaan.

We gebruiken dit gegeven voor de eigen Persoonlijke Ontwikkeling in het eerste jaar en in het tweede jaar werken we aan het verder uitbouwen van de vaardigheden, zodat deze als coach toegepast kunnen worden bij cliënten.

Als coach kun je niet alleen jezelf ontwikkelen door de natuur voor je te laten werken, maar kun je ook anderen hierbij ondersteunen en begeleiden.

De coach kent een spirituele basis, die als effect heeft dat alle verschillende niveaus van persoonlijkheden en processen benaderd kunnen worden. Dit is een fijne, doeltreffende en goede oplossing om vastgelopen processen te doorbreken.

Als coach kun je jezelf daarmee gelukkiger maken, maar ook kun je als natuurcoach anderen helpen in hun zoektocht naar meer vrijheid en geluk.

Natuurcoach opleiding

Volg een opleiding natuurcoach

Het volgen van een opleiding natuurcoach bij Wielwerk Opleidingen duurt 2 jaar:

  • Het eerste jaar is Persoonlijke Ontwikkeling die de basis vormt voor de opleiding tot coach.
  • In het tweede jaar bouw je de basiskennis uit, door dit ook toepasbaar te maken op cliënten, waarbij jij als de coach alle nodige vaardigheden en technieken beheerst.

Een natuurcoach opleiding bij Wielwerk Opleidingen is, na het afronden, verder te vervolgen met een opleiding tot therapeut. In de kern ben je een coach waarbij je de Wielwerkmethode verder uitbouwt tot psychosociaal therapeut.

De integratieve therapie opleiding inclusief de opleiding Persoonlijke Ontwikkeling en de opleiding voor natuurcoach duurt in totaal 4 jaar.

Daarna ben je Wielwerktherapeut: erkend coach en holistische psychosociaal therapeut.

Wielwerk Opleidingen biedt een erkende alternatieve therapie opleiding volgens de unieke Wielwerkmethode.

Schrijf je vandaag nog in of kom eens op een kennismakingsavond.

Aanmelden Kennismakingsavond

Lees hier wat anderen van ons vinden

Alle opleidingen & Workshops

Ingeborg van Logchem

Werken met het wiel beschouw ik als natuurlijke en allesomvattende manier van kijken. Naar jezelf, de ander, eigenlijk naar het hele leven. 

Lees het verhaal van Ingeborg

Gratis avond kennismaken

Een avond kennismaken met de Wielwerkmethode® en alle opleidingen.
Aanmelden is gratis & vrijblijvend

Persoonlijke Ontwikkeling

Je maakt dit jaar kennis met de Wielwerkmethode

Opleiding Coach

Je begeleidt anderen in het nastreven persoonlijk geluk 

Opleiding Therapeut

Je ondersteunt anderen om vastgelopen innerlijke processen op gang te brengen.

Scholing Innerlijk Kind (workshop)

Op dit moment bieden wij deze workshop (tijdelijk) niet aan.

Natuurwijsheid (workshop)

Deze jaartraining neemt je mee op reis door het Jaarwiel. De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben en leert ons precies hoe we in balans kunnen komen.

Wielspel (workshop)

Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van wat jou tegenhoudt?

Agenda

13 april 2021

Kennismakingsavond Tijdens deze avond kun je kennis maken met onze opleiding, onze locatie en met ons. We vertellen je graag over onze opleidingen en de unieke Wielwerkmethode. Wees welkom! Meld je...

Lees meer

25 april 2021

Wielspel *VOL* Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van wat jou tegenhoudt, wat jouw schaduw is? Wil je nou wel eens weten waar jouw unieke kansen...

Lees meer

26 mei 2021

Kennismakingsavond Tijdens deze avond kun je kennis maken met onze opleiding, onze locatie en met ons. We vertellen je graag over onze opleidingen en de unieke Wielwerkmethode. Wees welkom! Meld je...

Lees meer

29 juni 2021

Kennismakingsavond Tijdens deze avond kun je kennis maken met onze opleiding, onze locatie en met ons. We vertellen je graag over onze opleidingen en de unieke Wielwerkmethode. Wees welkom! Meld je...

Lees meer

4 september 2021

Start van 3-fasen opleiding. Deze omvat de volgende fasen: Fase 1: Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Fase 2: Opleiding Coach Fase 3: Opleiding Therapeut Bekijk de opleidingen of download de...

Lees meer

Wil je meer weten over onze opleidingen?

Download geheel gratis onze overzichtelijke brochure

Of schrijf je direct online in voor onze workshops of opleidingen!