Holistisch therapeut opleiding

Om als holistische therapeut aan het werk te kunnen, kun je een holistisch therapeut opleiding ofwel integratieve therapie opleiding te volgen. Wielwerk Opleidingen biedt je deze opleiding aan, op basis van onze eigen Wielwerkmethode.

hand met zand erin

Binnen deze opleiding zien we het lichaam en geest als één geheel, waarbij samenhang en verbintenis tussen de verschillende niveaus.

De holistisch therapeut opleiding leert je hoe je de verschillende niveaus binnen de natuurlijke stroom kunt herkennen en aanspreken bij persoonlijke problemen van cliënten.

Er is een natuurlijke wisselwerking tussen gedachten, energie, emoties, lichaam, gedrag en ziel. Het onderkennen en gebruiken van deze wisselwerking als holistisch therapeut is een specialisme die zeer goed bijdraagt aan het ontwikkelen van een permanente oplossing van het probleem in het innerlijke proces.

Je leert gedurende de opleiding tot therapeut hoe je problemen het beste kunt benaderen bij elke individuele cliënt, om daarmee de verschillende niveaus aan te spreken.

Een holistische therapeut weet hoe dit het beste aangepakt kan worden en hoe een kans op herhaling of terugkeer van het probleem tot het minimum wordt teruggebracht.

Brochure aanvragen

Holistisch therapeut opleiding van 4 jaar

De holistisch therapeut opleiding is de laatste fase van de 3-fasen beroepsopleiding bij Wielwerk Opleidingen. In totaal duurt de holistisch therapeut opleiding vier jaar:

  • 1e jaar staat Persoonlijke Ontwikkeling centraal
  • 2e jaar is gericht op coaching, waarbij we je dus opleiden tot Coach.
  • 3e en het 4e jaar is de daadwerkelijke therapie opleiding waarbij je als holistische therapeut opgeleid wordt.

Met de lesstof die je aangereikt krijgt bij onze holistisch therapeut opleiding word je in staat gesteld om alle niveaus van het probleem van de cliënt op effectieve wijze te benaderen.

Dit stelt jou als holistische therapeut in staat om een blijvende oplossing voor het probleem van de cliënt te bewerkstelligen.

De totale opleiding bij Wielwerk Opleidingen is in 3 fasen opgebouwd.

Na het eerste jaar Persoonlijke Ontwikkeling is er een afronding. Op dit moment kun je zelf kiezen of je door wilt stromen naar de volgende fase.

Datzelfde en geldt voor de tweede fase: de opleiding tot Coach. Meer informatie over de specifieke jaren en spirituele opleidingen kun je hier vinden.

Werken als holistische therapeut

Na het afronden van de holistisch therapeut opleiding bij Wielwerk Opleidingen ben je in staat om de samenhang en verbinding te zien tussen lichaam en geest.

therapie in de natuur

Problemen die de natuurlijke stroom in de cliënt belemmeren, kun je als holistische therapeut op verschillende niveaus benaderen;

  • mentaal
  • energetisch
  • emotioneel
  • fysiek
  • spiritueel
  • gedragsmatig.

Als afgestudeerd holistische therapeut kun jij je, als jij dat wilt, aansluiten bij een beroepsvereniging, zodat zorgverzekeraars de coaching, counseling of therapie die je aanbiedt geheel of gedeeltelijk vergoeden. Onze opleiding is namelijk geaccrediteerd door het KTNO.

De holistisch therapeut opleiding van Wielwerk Opleidingen is een erkende therapie opleiding.

Maak kennis met de holistisch therapeut opleiding op onze kennismakingsdag of schrijf je in!

Aanmelden Kennismakingsavond Ervaringen van studenten

Gratis brochure

Download onze overzichtelijke
brochure gratis
Of schrijf je direct in voor een opleiding


Gratis brochure

Inschrijf formulier