Wielwerk opleidingen & workshops

  Unieke methode   KTNO accreditatie   CRKBO gecertificeerd   Opleidingen op HBO niveau

Zelfhulp

“Maar, hoe MOET dat dan?!”
Julia gooide het zoveelste nutteloze zelfhulpboek in de hoek van haar kamer en rende er hard achter aan om het een trap na te geven.
De ‘Stroom van het Niets”, smaalde ze over de titel van het boek, ‘De SCHRIJVER van Niks!”

Julia was boos en ze vond dat ze daartoe het volste recht had. Inderdaad, ze had al een hele stapel van dit soort boeken gelezen, en behalve een steeds leger wordende bankrekening had het haar niets opgeleverd. Deze keer had ze echt zo veel hoop gehad in dat het haar zou helpen, dat ze de bijna veertig euro voor het boek met plezier had neergeteld.

En ze had vol verbazing en bewondering gelezen hoe de schrijfster vertelde over haar ‘pad naar zichzelf’, wat dat dan ook maar betekende, en hoe ze de ‘stroom van het Niets’ had ontdekt door naar een boomblad in een beekje te kijken. En Julia had alles gedaan wat de vrouw had beschreven, ze had paden naar zichzelf gezocht en was een keer wanhopig verdwaald geweest in een bos met veel te weinig paden naar wat dan ook maar. En ze had zo intens naar een blad in een beek zitten staren dat ze voorover getuimeld en bijna in diezelfde beek verdronken was. Zoals de schrijfster het had verteld klonk het allemaal vanzelfsprekend en makkelijk en zo voor de hand liggend dat Julia zichzelf een uilskuiken vond dat ze het allemaal niet eerder had begrepen.

Maar het was allemaal helemaal niet makkelijk!

Het was altijd hetzelfde. In al die boeken was er wel iemand die beweerde de waarheid en het Licht gezien te hebben, maar als je precies nadeed wat die gedaan hadden, kreeg je niks! Misschien hielp het even en na een tijdje viel je weer terug in je oude patroon en kon je weer opnieuw beginnen. En de bottom line was: zo’n boek brengt je misschien op een idee, maar verder lost het NOOIT je problemen op. Je moest het ZELF doen.

Ineens had Julia een idee. Ze zou ZELF wel eens een boek schrijven! Een boek waarin duidelijk werd dat je niet in de boeken moest geloven, maar alleen maar in jezelf! Dat je wel kon proberen al die adviezen op te volgen, maar dat het er op neer kwam dat je uiteindelijk de antwoorden alleen maar in jezelf kon vinden. En Julia schreef en schreef en schreef. Over haar eigen ervaringen en teleurstellingen, over hoe ze steeds weer zekerheid en bevestiging had gezocht in wat anderen schreven. Hoe ze haar hoop steeds weer had gevestigd op anderen en…

En hoe ze pas haar eigen kracht had gevonden toen ze op eigen benen ging staan en besloot haar eigen waarheid te leven. En ze schreef en schreef en maakte er een boek van en het boek heette “Geloof in jezelf!” en het werd uitgebracht en verkocht en Julia was verbaasd over zichzelf en over het feit dat ze uiteindelijk zichzelf had geleerd om te geloven in… zichzelf. En ja, ze was trots en gelukkig….

……

“Geloof in jezelf! Maar, hoe MOET dat dan?!”

Francien gooide het zoveelste nutteloze zelfhulpboek in de hoek van haar kamer en rende er hard achter aan om het een trap na te geven.

Alle opleidingen & Workshops

Ingeborg van Logchem

Werken met het wiel beschouw ik als natuurlijke en allesomvattende manier van kijken. Naar jezelf, de ander, eigenlijk naar het hele leven. 

Lees het verhaal van Ingeborg

Gratis avond kennismaken

Een avond kennismaken met de Wielwerkmethode® en alle opleidingen.
Aanmelden is gratis & vrijblijvend

Persoonlijke Ontwikkeling

Je maakt dit jaar kennis met de Wielwerkmethode

Opleiding Coach

Je begeleidt anderen in het nastreven persoonlijk geluk 

Opleiding Therapeut

Je ondersteunt anderen om vastgelopen innerlijke processen op gang te brengen.

Scholing Innerlijk Kind (workshop)

Op dit moment bieden wij deze workshop (tijdelijk) niet aan.

Natuurwijsheid (workshop)

Deze jaartraining neemt je mee op reis door het Jaarwiel. De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben en leert ons precies hoe we in balans kunnen komen.

Wielspel (workshop)

Durf je in de spiegel te kijken? Wil jij het echt anders? Wil je echt bewust worden van wat jou tegenhoudt?

Wil je meer weten over onze opleidingen?

Download geheel gratis onze overzichtelijke brochure

Of schrijf je direct online in voor onze workshops of opleidingen!