De appel die niet goed genoeg was

Daar hang je dan….
Het hele jaar was je erbij en heb je meegedaan. Je hebt je geopend, je hebt contact gemaakt met de wereld om je heen, je bent gaan bloeien en je bent gaan groeien en nou helemaal aan het eind hang je daar uitgedroogd en ben je zeker niet de vrucht die je hoopte te zullen zijn. Niemand plukt je en je voelt je niet goed genoeg. Sterker nog, je gezonde, blozende broertjes en zusjes kunnen maar niet ophouden met je te vertellen hoe lelijk je bent, hoe uitgedroogd, hoe mislukt, hoe niet goed genoeg.

Je hebt je best gedaan, toch? Wat is er mis gegaan? Was het teveel zon, teveel vuur? Teveel regen dan? Teveel pesticiden? Of waren het toch die eerste dagen waarin het nog zo koud was?
Je voelt je alleen en mislukt. Je vraagt je al deze dingen af zo aan het eind van het oogstseizoen. En dan klinkt daar ineens de warme stem van de Moederboom.

“Lieverd, net als met al mijn vruchten ben ik blij met jou. Dank je wel dat je er bij was dit jaar. Al mijn vruchten hebben een plaats in mijn hart, maar van jou heb ik het meest geleerd. Ik heb van je geleerd hoe ik mijn vruchten beter kan beschermen. Ik heb genoten van je openheid en je eerste stapjes in het contact maken met deze wereld. Ik heb van je geleerd hoe ik bloei en groei en wat me daarin tegenhoudt. Dank je wel dat je me laat zien dat als ik niet goed voor mezelf zorg ik uitdroog en er niets is om aan het eind van de rit te plukken. Al die tijd hield ik van je en nou nog. Je hoort nog steeds bij mij, je bent niet alleen.
Je broertjes en zusjes zijn los van me. Ik voel ze nog, maar ze gaan hun eigen weg. Ieder van hen heeft een eigen pad waar ik geen invloed meer op heb.
Maar jij, lieverd, jij mag bij me blijven. Je mag opgaan in mij zodat we straks samen, als de eerste zonnewarmte de aarde aanraakt, onze mooiste droomvruchten kunnen waarmaken.
En nou rusten lieverd. Je hebt hard genoeg gewerkt dit jaar. Vertrouw en laat los, want ik ben je zo dankbaar. Ga maar slapen en droom alvast maar een beetje over het afgelopen en ook over het nieuwe jaar”

Gratis brochure

Download onze overzichtelijke
brochure gratis
Of schrijf je direct in voor een opleiding


Gratis brochure

Inschrijf formulier