Alex Gijbers

Alex Gijbers

Ik heb nu het eerste jaar afgerond van Wielwerk Opleidingen. Het jaar waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Ik ben er met een open instelling aan begonnen, niet echt wetend wat ik ervan kon verwachten. Ik had vooraf een informatiebijeenkomst bijgewoond en had daaraan een positief gevoel overgehouden. Door het verhaal dat Hester en Berry overbrachten maar ook door de sfeer die er hing.

Een veilige sfeer
Dat gevoel had ik bij de eerste dag van de opleiding meteen weer. Hester en Berry weten een sfeer te creëren in de groep die heel veilig voelt en waarin je je durft bloot te geven. Het is heel bijzonder om met een aantal mensen die je nooit eerder ontmoet hebt al zo snel zo veel te delen over heel persoonlijke dingen, in korte tijd ben je daardoor een hechte groep en er wordt veel gelachen.

Je pakt op wat bij je past
Qua inhoud is het eerste jaar vrij gevarieerd. Verschillende methoden en technieken komen aan bod. Sommige spreken je meer aan, andere minder. De ene les geeft je daarom echt het gevoel dat er iets bij je geraakt wordt waarmee je verder aan de slag kunt, de andere les heeft dat effect minder. Dat is prima, je pikt gewoon dat mee waar jij je goed bij voelt en wat bij jou past.

Mix van inzichten
Mijn achtergrond ligt in de hulpverlening en ik ben afgestudeerd als psycholoog. In de opleiding zit een prettige mix van inzichten uit de psychologie en wat meer spirituele benaderingen. Mij spreekt deze combinatie erg aan. Het resulteert in een holistische visie op de mens, zijn gedrag en zijn omgeving.

Nieuwe inzichten in mezelf
Het eerste jaar heeft me veel opgeleverd. Nieuwe inzichten in mezelf en mijn relaties, tools om bepaalde zaken aan te pakken die ik wil veranderen, handvatten die ik kan gebruiken in mijn werk en iedere keer een gezellig en intiem samenzijn met mijn medestudenten. Ik begin met enthousiasme en nieuwsgierigheid aan jaar 2!

Lees hier alle verhalen van anderen

Gratis brochure

Download onze overzichtelijke
brochure gratis
Of schrijf je direct in voor een opleiding


Gratis brochure

Inschrijf formulier