Jeannette Dorsthorst

Jeannette Dorsthorst

In eerste instantie wilde ik psychologie studeren, maar vond die opleiding stoffig en rigide. Alle cliënten op dezelfde manier diagnosticeren en vervolgens behandelen volgens een vast protocol. Dat was niet wat ik zocht. Bij Wielwerk vond ik een opleiding die veel beter aansloot bij mij.

Een opleiding vol verdieping voor mezelf en mijn cliënten
Eerst één jaar persoonlijke ontwikkeling, waardoor je je eigen talenten verbetert, je eigen thema’s inzichtelijk krijgt en je ervaart aan den lijve hoe het is om cliënt te zijn. Dat vond ik erg waardevol. Het tweede jaar een heel gedegen en praktisch en goed toepasbare opleiding tot coach, waarbij je leert om samen met je cliënt doelen te stellen en samen dat doel te realiseren. De opleiding tot therapeut was de laatste fase en hierin leer je de vaardigheden en technieken en kennis om dieper te gaan met je cliënten, zodat je met je cliënten naar oorzaken kunt gaan zoeken, wat vaak heel verhelderend kan werken.

Een brede ontwikkeling
Een ander voordeel van de opleiding is dat je kennis maakt met verschillende soorten therapie en manieren van coaching, zodat je jezelf heel breed ontwikkelt. En je kunt je zelf daarna of tijdens de opleiding specialiseren in een onderdeel wat jou echt aanspreekt en goed bij je past. Zo heb ik mezelf meer verdiept in mindfulness, ACT en NLP.

Inspirerende docenten
Het belangrijkste pluspunt van deze prachtige opleiding heb ik bewaard voor het laatst en dat zijn de inspirerende docenten, die bevlogen en zeer ter zake kundig de opleidingsdagen geven. Fantastisch hoe zij de theorie levendig maken met hun eigen talloze ervaringen en hoe zij een leer- en werkklimaat weten te scheppen waarin een ieder zich thuis voelt en zichzelf durft te zijn. Heel veel mooie en persoonlijke dingen werden gedeeld in de wetenschap dat alles goed was. En dat is deze opleiding ook, heel erg goed. Ik ben met mijn coachpraktijk begonnen en heb echt ervaren hoe ik het geleerde goed kan toepassen en hoe ik daar mijn cliënten echt mee help. Dankbaar werk en altijd natuurlijk vanuit jezelf naar de ander..

www.inn2you.nl

Lees hier alle verhalen van anderen

Gratis brochure

Download onze overzichtelijke
brochure gratis
Of schrijf je direct in voor een opleiding


Gratis brochure

Inschrijf formulier