Persoonlijke Ontwikkeling

Op reis met en in… jezelf

Voor ons is de natuur een spiegel van alle menselijke processen. Het inzicht in deze natuurlijke processen gebruik je als basis voor je eigen ontwikkeling en de ondersteuning van anderen. Zo wordt op een natuurlijke manier helder hoe je je natuurlijke basis weer kunt (her)vinden.

Tijdens onze opleiding maak je kennis met de Wielwerkmethode: de natuurlijke stroom zoals jij die kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo krijg je handvatten om aan de slag te gaan met die dingen die jij graag wilt veranderen. Aan jezelf en daarmee aan jouw leven en aan jouw wereld.

Je onderzoekt je overtuigingen, je leert je energie te voelen en op je intuïtie te vertrouwen. Je geeft aandacht aan je emoties en je lichaam en je ontdekt hoe alles zich uit in je gedrag en je fysieke wereld.

Deze opleiding geeft je persoonlijke bewustwording en daarmee de keuze:

 • Veranderen
 • Accepteren
 • Loslaten

De reis brengt je langs de verschillende Windrichtingen van jouw persoonlijke kompas. Je verkent en onderzoekt daarmee de belangrijkste landschappen van jouw bestaan;

 • Het landschap van jouw denken
 • Het landschap van jouw energie
 • Het landschap van jouw emoties
 • Het landschap van jouw lichaam
 • Het landschap van jouw gedrag
 • Het landschap van jouw Ziel of Kern-Zelf

Op jouw reis kom je een aantal vergezichten tegen. Zoals het gebied met al die eigenschappen van jezelf, waarvan je geleerd hebt dat ze niet kunnen of niet mogen en waarvan je jezelf misschien zelfs hebt wijsgemaakt dat je ze helemaal niet (meer) hebt. Zo kom je zomaar tot de ontdekking dat het misschien juist jouw talenten zijn.

Je leert onderweg hoe je jouw intuïtie kunt ontwikkelen en op waarde kunt leren schatten. Je krijgt de beschikking over een manier om jouw doelen daadwerkelijk te bereiken. Jij bent deze reis met en in jezelf zeker waard. En het legt de basis voor jouw coach- en therapeutische vaardigheden aan de hand van de Wielwerkmethode®.

De basis voor een coach of therapeut

persoonlijke ontwikkeling

De reis die je met de Persoonlijke Ontwikkeling doormaakt, beleeft en ervaart is de basis voor onze opleiding tot Coach en onze opleiding tot therapeut. Een motto van onze opleiding is: ‘Vanuit Jezelf naar de Ander’. Zo werk je tijdens de opleiding aan jezelf, aan jouw persoonlijke ontwikkeling en maak je ruimte om op een open manier je coach- en later therapeutische vaardigheden voor anderen in te kunnen zetten. Je weet dan wat van jou is en wat van de ander.

Na de opleiding tot Coach kun je als zelfstandig Coach je praktijk opstarten. Als je diepgaander met anderen wilt werken kun je de opleiding tot Coach na twee jaar verder vervolgen met een opleiding tot psychosociaal therapeut. Na het afronden van de therapie-opleiding kun je anderen ondersteunen in hun persoonlijk proces om de natuurlijke stroom in het leven te (her)vinden.

Het traject Persoonlijke Ontwikkeling

Om op een open manier naar anderen te kunnen kijken en luisteren en anderen te kunnen begeleiden in hun proces vinden we het belangrijk dat jij ook naar jezelf durft en kan kijken. Je werkt dus door de lesjaren heen aan jouw ontwikkeling als persoon en als Coach of therapeut. Zo leer jij je hele Wiel kennen in elke fase op een voor die fase passende manier. Dit wordt vormgegeven tijdens de oefeningen in de lessen en ook door middel van het Persoonlijk Ontwikkelingsplan waarmee je thuis aan de slag gaat. Jouw ontwikkeling gaat net als alle natuurlijke processen op een gelaagde en cyclische manier. Tijdens de holistische opleiding word je uitgedaagd en gestimuleerd om de diepgang in jezelf te zoeken.

Onze volgende opleidingscyclus (fase 1 t/m 3) start op 19 maart 2020.
De lessen voor deze groep zullen tweewekelijks op donderdagen gegeven worden.

 • Duur: 1 jaar
 • Start: 19 maart 2020
 • Frequentie: 1 keer per 2 weken
 • Aantal lesdagen: 20 lesdagen per jaar
 • Vooropleiding: niet nodig
 • Prijs: €195.- in 12 maanden (of € 2340.- per jaar).
  Schrijf je je uiterlijk 31 december 2019 in voor de maart-groep, dan kun je gebruik maken van de VROEGBOEKKORTING. Je betaalt dan €175.- in 12 maanden (of € 2100.- per jaar)
 • Plaats: Culemborg

De opleiding tot Coach duurt in totaal twee jaar. Na het afronden van deze opleiding kun je mensen helpen, door hun vastgelopen processen op meerdere niveaus te benaderen als Coach.

Als opgeleid Coach kun je de opleiding nog verder vervolgen in het derde en vierde jaar. Dit is de opleiding tot Therapeut. Voor meer informatie over de verbreding van je persoonlijke ontwikkeling naar natuurcoach of psychosociaal therapeut kun je hieronder klikken.

Opleiding tot coach Opleiding tot therapeut

Alle opleidingen van Wielwerk Opleidingen zijn erkende opleidingen.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je je aanmelden voor de kennismakingsdag of contact met ons opnemen. Wij vertellen je graag meer over je persoonlijke reis en de Wielwerkmethode®.

Inschrijven Kennismakingsdag

Gratis brochure

Download onze overzichtelijke
brochure gratis
Of schrijf je direct in voor een opleiding


Gratis brochure

Inschrijf formulier